Landstede

Hans de Jong wint Tweede Prijs Duurzaamste MBO-docent

Docent Hans de Jong van Landstede in Zwolle, nauw betrokken bij alle educatieve projecten in Doepark Nooterhof, is tweede geworden bij de verkiezing van de Duurzaamste MBO-docent van 2010.

Voormalig minister Jacqueline Cramer (VROM) reikte de prijs uit. Eerste werd Ira von Harras, docent Burgerschap bij het ROC Zeeland.

De uitreiking vond plaats tijdens het 5e jaarlijkse symposium van de kenniskring Duurzaam MBO onder de titel 'Het MBO na Kopenhagen' op 2 juni 2010 in Amsterdam.

Het is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgereikt. Duurzaam MBO (DMBO) riep de prijs in het leven om de aandacht voor duurzaamheid in het Middelbaar BeroepsOnderwijs (MBO) verder te stimuleren.

Zowel docenten van regionale opleidingencentra (ROC's) als van groene opleidingscentra (AOC's) en vakscholen konden worden voorgedragen.

Steeds duurzamer
Vanaf dit jaar koopt de Rijksoverheid alleen nog maar duurzaam in. De komende jaren volgen onder meer provincies, gemeenten en MBO-scholen. Steeds meer bedrijven gaan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) of verduurzamen hun bedrijfsvoering en productieketens.

Bij veel bedrijven werken medewerkers met een MBO-opleiding. In de komende jaren zullen zij dus steeds vaker met duurzaamheidseisen te maken krijgen.

Life & Nature
Tweede-prijs-winnaar Hans de Jong is docent van de Landstede-opleiding Life & Nature. Hier worden mensen opgeleid voor informatie/voorlichtingsfuncties bij milieuorganisaties, natuur- en milieueducatie (NME) en duurzaamheidcentra.

Functies binnen bezoekcentra van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Nationale Parken kunnen toekomstige werkplekken zijn. De opleiding wordt gegeven in Doepark Nooterhof.

meer informatie over duurzaamheid in het mbo: www.duurzaammbo.nl