Landstede

MBO-studenten en leerlingen TalentStad beveiligen samen

Studenten en leerlingen van Landstede (Veilig & Beschermd)en Talentstad (SDV) grepen Jump In Zwolle als evenement aan om praktijkervaring op te doen. Onder begeleiding van docenten en praktijkbegeleiders van de Haerst verzorgden zo'n 40 MBO-studenten en VO-leerlingen de beveiliging van het terrein, deelnemers en de bezoekers.

Studenten en leerlingen van Landstede (Veilig & Beschermd) en Talentstad (SDV) grepen Jump In Zwolle als evenement aan om praktijkervaring op te doen.

Onder begeleiding van docenten en praktijkbegeleiders van de Haerst verzorgden zo'n 40 MBO-studenten en VO-leerlingen de beveiliging van het terrein, deelnemers en de bezoekers.

Ook s nachts waren zij aanwezig. Studenten die een opleiding in de horeca of het toerisme volgen hielpen mee bij de verzorging van vrijwilligers en de bediening op het terras. Een zeer geslaagd evenement om te leren in de praktijk.

De betrokken docenten en de bedrijfsleiding van de Haerst zijn erg enthousiast over de inzet van de studenten. Programmamanager Miranda Ketelaar: "Het is het eerste project waarin studenten en leerlingen samen de beveiliging hebben verzorgd.

Overal op het terrein zag je koppels van studenten en leerlingen samenwerken. Ook toen er een ambulance het terrein op moest zorgden ze samen voor een snelle doorstroom en het naderende onweer op zondag werd scherp in de gaten gehouden. Dit initiatief krijgt volgend jaar zeker een vervolg, op 4 en 5 juni 2011 staat Jump In Zwolle weer op de agenda."

Veilig & Beschermd