Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Prijswinnaars enthousiast over Mooi Nederland ballonvaart

08-06-2010

"Van bovenaf kun je pas goed zien wat er mis is in de Ruimtelijke Ordening van Nederland." Een ander: "Wat is Nederland mooi. Wel veel contrasten: grote rijkdom naast verwaarlozing." Tot zover enkele citaten van prijswinnaars die meededen aan de ballonvaarten die VROM Mooi Nederland op 25 en 27 mei voor hen organiseerde.

Geweldig vonden ze deze ervaring. Ties (10 jaar), de jongste die meeging, was er stil van. Enthousiast hielpen alle deelnemers met het inpakken van de Mooier Landschap ballon na afloop. Ze hadden Soest en omgeving uitgebreid vanuit de lucht gezien. Een bijzondere ervaring.

David van Zelm van Eldik, programmamanager Innovatieprogramma Mooi Nederland, herinnerde voorafgaand aan de ballonvaart het voortraject. Via de website kon het publiek stemmen voor de Publieksprijs Mooi Nederland 2009 op een van de 26 genomineerde voorbeeldprojecten.

De animo om mee te doen bleek groot: ruim 12.000 geldige stemmen werden uitgebracht. Als winnaar kwam het project Regiopark Hoeksche Waard uit de bus. Onder de stemmers heeft Mooi Nederland vervolgens 5 ballonvaarten voor twee personen verloot. Eind mei zijn zij in twee groepen de lucht in gegaan.