Rechtbank Zwolle-Lelystad


Maximale taakstraf en (voorwaardelijke) gevangenisstraf voor ontucht met minderjarigen

Zwolle- Lelystad, 8 juni 2010 - Vandaag heeft de meervoudige kamer van de rechtbank Zwolle-Lelystad een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, en een taakstraf van 240 uur wegens ontucht en poging daartoe met enkele minderjarige meisjes.

De zaak
De man wordt verdacht van ontucht met en poging tot verleiding van vier minderjarige werkneemsters. Hij zou ook een meisje een pornografische afbeelding hebben toegezonden.

De straf
De verdachte is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaren. Als de verdachte binnen deze termijn zich opnieuw schuldig maakt aan strafbare feiten zal de man alsnog de resterende straf moeten uitzitten. Als bijzondere voorwaarde is gesteld dat verdachte zich gedurende de proeftijd houdt aan de voorschriften en aanwijzingen van Reclassering Nederland. Naast een meldingsgebod zal de verdachte mee moeten werken aan een behandeling bij de Tender. Ook is verdachte een taakstraf van 240 uur opgelegd. Aan twee slachtoffers moet verdachte een schadevergoeding betalen.

Overwegingen van de rechtbank
De rechtbank rekent het de man aan dat hij zich gedurende een lange periode veelvuldig heeft gericht op jonge meisjes in een afhankelijke positie. Zij zijn hiervan zeer uit hun evenwicht geraakt. Verder heeft de rechtbank in overweging genomen dat verdachte niet eerder in aanraking met justitie is geweest. Daarnaast heeft verdachte persoonlijke en zakelijke consequenties ondervonden van zijn strafbare feiten. Uit rapportage is gebleken dat het gevaar voor herhaling buitengewoon laag is.

LJ Nummer

BM7047

Zie het origineel
Bron: Rechtbank Zwolle-Lelystad Datum actualiteit: 8 juni 2010