Gemeente Heiloo


HEILOO-2000, D66/GroenLinks, CDA en PvdA ondertekenen coalitieakkoord

Heiloo, dinsdag 8 juni 2010

Â

Dinsdag, 8 juni 2010, vindt om 18.00 uur de ondertekening van het coalitieakkoord plaats in de B en W kamer van het gemeentehuis te Heiloo. Sinds 10 mei is er door vier partijen intensief en constructief samengewerkt met als resultaat een coalitieakkoord waar elke partij zich goed in kan vinden.

Â

De fractievoorzitters van de vier partijen, te weten HEILOO-2000, D66/GroenLinks, CDA en PvdA, zullen op vanavond het akkoord formeel ondertekenen. Het is een akkoord op hoofdlijnen. Het is de bedoeling dat het nieuwe college dit akkoord verder uitwerkt tot een (vierjaren) werkplan.

Â

Het akkoord staat voor een goede balans tussen solide financiën, een sociaal en transparant bestuur en het versterken van een veilig en vooral duurzaam Heiloo. De missie van de gemeente Heiloo, zoals verwoord in de Strategische Visie Heiloo 2015 blijft het vertrekpunt. Ondanks de te verwachten bezuinigingen is het doel om de in deze visie opgenomen ambities verder uit te werken, te weten:

Â

* duurzaamheid: rekening houdend met volgende generaties worden er bij de politieke besluitvorming keuzes gemaakt vanuit een sociaal, economisch en ecologisch perspectief.

* sociaal: ondersteunen kwetsbare groepen in Heiloo.
* lokaal: behoud karakter Heiloo.

* solide: betrouwbaar en transparant bestuur, dat zowel financieel als organisatorisch haar zaken op orde heeft.

Â

De wethouders die op maandag 14 juni tijdens de raadsvergadering worden voorgedragen zijn:

Â

* mevrouw Désirée Schmalschläger namens Heiloo2000 en D66/GroenLinks.

* de heer Hero Veger namens het CDA.

* de heer Jacob Ouderkerken namens de PvdA.

De vier coalitiepartijen hebben nadrukkelijk hun vertrouwen uitgesproken in deze drie wethouders. Zij zullen met een niet partijpolitieke opstelling uitvoering gaan geven aan dit coalitieakkoord. Het coalitieakkoord is vanaf vanavond 19.00 op de website van de gemeente Heiloo te raadplegen.