Gemeente Breda

Breda stemt in met ontwerpbestemmingsplan voor omgeving Sprint

Het college van burgemeester en wethouders stemt in met het ontwerpbestemmingsplan dat renovatie en uitbreiding van de clubaccommodatie van atletiekvereniging Sprint mogelijk maakt. Ook biedt het college de mogelijkheid om een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang te vestigen op sportaccommodatie.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt, onder de noemer âUitbreiding woongebied Ruitersbos e.oâ, zes weken ter inzage.

Het huidige bestemmingsplan biedt onvoldoende ruimte om de uitbreidingsplannen van A.V. Sprint vorm te geven. Ook vestiging van kinderopvang is volgens het huidige bestemmingsplan niet mogelijk. Het college past het bestaande bestemmingsplan aan, zodat A.V. Sprint haar accommodatie kan opknappen en uitbreiden en zich verder kan ontwikkelen tot regionaal sportcentrum.

Onlangs hebben Gemeente Breda en A.V. Sprint nadere afspraken gemaakt over de financiering. Verder brengt het college het voorliggend ontwerpbestemmingsplan in lijn met het vorige maand genomen besluit om voortaan buitenschoolse opvang in sport- en scoutinggebouwen toe te staan.

In de nieuwbouw wordt ongeveer 250m2 benutten voor een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Het nieuwe bestemmingsplan maakt het mogelijk dat de accommodatie efficiënter wordt gebruikt: de sportvelden vooral âs avonds en in het weekend en de kinderdagopvang uitsluitend overdag van maandag tot en met vrijdag. Ook levert het ontwerp bestemmingsplan een bijdrage aan het terugdringen van het tekort van BSO- plaatsen.

Belanghebbenden kunnen tot en met 21 juli reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan wordt op 22 juni ter kennisname aangeboden aan de commissie Ruimte.

Breda, 8 juni 2010