Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 08-06-2010

Motorrijder zwaargewond bij ongeval A58

BREDA: Bij een eenzijdig verkeersongeval maandagavond op de A58 is een 34-jarige motorrijder uit Breda zwaargewond geraakt. De man reed kort voor 20.30 uur vanuit de richting Etten-Leur naar de A16 richting knooppunt Galder. In een bocht verloor hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur en ging onderuit. Het slachtoffer kwam tegen de vangrail terecht. Hij is met onder andere hersenletsel naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. Een arts van een
traumahelikopter heeft assistentie verleend. Een getuige verklaarde dat de Bredanaar met hoge snelheid reed.

De weg is enige tijd afgesloten geweest, dat werd aangegeven via matrixborden boven de snelweg. Desondanks reden een 22-jarige Bergenaar en 21-jarige inwoner van Ramst (België) in hun auto's gewoon door, achter een ambulance aan. Daarbij reed de Belg tegen een op de vluchtstrook geparkeerde auto van een getuige van het motorongeval en tegen de auto van de Bergse automobilist die voor hem reed. Agenten hebben beide bestuurders aangehouden wegens gevaarlijks rijgedrag. Het rijbewijs van de Bergenaar werd ingenomen, de Belg bleek geen geldig rijbewijs te hebben. (Auteur: André van den Hul)

Inbraakmelding leidt naar hennepkwekerij

ETTEN-LEUR: De politie kreeg dinsdag rond 07.45 uur melding van een inbraak in een woning aan de Bijenweide. De melder zag dat er ramen openstonden bij de woning en dat de poort was opengebroken. De politie ging poolshoogte nemen in de woning. Hier werden direct zakken met hennepafval aangetroffen. Op de bovenverdieping van de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Vermoedelijk hadden de inbrekers de kwekerij geript.
De politie nam contact op met het energiebedrijf en de woningstichting. De kwekerij is geruimd. Er zijn meerdere goederen in beslag genomen voor sporenonderzoek.
De bewoner van het pand was op het moment van de inbraak niet thuis. Hij zal later worden gehoord in verband met de hennepkwekerij.

Automobilist aangehouden voor diefstal van een auto en kratten

BREDA: De politie controleerde dinsdagochtend een auto op de
Epelenberg. Bij controle van de gegevens van de auto bleek deze als gestolen te boek te staan. Het voertuig was gestolen in Rotterdam. De 31-jarige bestuurder uit Rotterdam bleek ook nog gesignaleerd te staan voor het afstaan van DNA. De man is aangehouden. De auto is getakeld voor onderzoek. De 41-jarige vrouw uit Rotterdam die bij de man in de auto zat is ondervraagd door de politie en kon hierna naar huis. De verdachte bleek maandagmiddag betrokken te zijn geweest bij de diefstal van ongeveer 35 kratten bij een supermarkt in de Dorpstraat in Ulvenhout. Hiervan waren videobeelden gemaakt met een
beveiligingscamera, waarop ook de gestolen auto te zien was. Voordat de verdachte werd overgedragen aan de politie Rotterdam-Rijnmond werd hij verhoord in verband met deze diefstal. De verdachte ontkende betrokken te zijn bij de diefstal.

Politie arresteert twee nieuwe verdachten in zaak beroving Crogtdijk

BREDA: De politie heeft dinsdag twee nieuwe verdachten aangehouden voor een beroving begin februari 2009 bij een tankstation aan de Crogtdijk. Het gaat om twee Rotterdammers van 20 en 28 jaar. Het tweetal is op het bureau in verzekering gesteld en wordt later deze week voorgeleid. In april werd al een 19-jarige Rotterdammer opgepakt; hij zit nog vast.

Een destijds 29-jarige Bredanaar werd bij het tanken aangesproken door een onbekende man en onder bedreiging van een (nep)vuurwapen gedwongen zijn auto in te stappen. Er stapten nog twee mannen in en onderweg werd het slachtoffer gedwongen te pinnen. In de regio Rotterdam stapte het drietal met het geld uit en mocht de Bredanaar naar huis rijden. (AvdH)

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 08-06-2010 16:58 | © Regio Midden en West Brabant |