Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 08-06-2010

Man aangehouden voor huiselijk geweld

ZEVENBERGEN: De politie hield dinsdag een verdachte van huiselijk geweld aan in de wijk Torenveld. De 31-jarige vriendin van de man alarmeerde dinsdagochtend om 07.15 uur de politie. Ze verklaarde de avond tevoren mishandeld te zijn door de man in haar slaapkamer. De man zou haar hierbij in het gezicht hebben geslagen en bij de keel hebben gegrepen. Na de ruzie ging de man slapen. De vrouw durfde hierop niemand te bellen uit angst de man wakker te maken. 's Ochtends nam de vrouw contact op met een familielid en de politie.
De politie hield de 34-jarige man uit Prinsenbeek aan in de woning van de gedupeerde.
Van de vrouw is aangifte opgenomen. De man verklaarde tijdens verhoor op het bureau dat hij de vrouw niet had mishandeld.

Jongeman aangehouden na mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg maandagavond rond 19.30 uur melding van mishandeling in de Infanteriestraat. Bij aankomst bleek een 14-jarige jongen te zijn geslagen door de buurjongen. De 14-jarige jongen moest naar het ziekenhuis worden gebracht voor het hechten van een snee in zijn bovenlip. Hier bleken ook zijn voortanden en beugel los te zitten. Ook hiervoor is hij onder behandeling gesteld. Van de jongen is aangifte opgenomen. Hij verklaarde dat hij met een groepje jongens aan het voetballen was, toen hij naar huis moest. Hij wilde zijn bal meenemen, maar kreeg deze niet terug. Uiteindelijk werd hij door de jongen geschopt en in het gezicht geslagen.
De politie hield ondertussen een 17-jarige verdachte uit Bergen op Zoom aan. Hij verklaarde dat hij een woordenwisseling had gehad met de aangever. Hij had de bal gewoon terug willen geven, maar het ging blijkbaar niet snel genoeg. Daarna zou de aangever hem hebben
uitgescholden en geslagen. Hierop zou hij hebben teruggeslagen. Na verhoor is de jongen in vrijheid gesteld. De politie stelt dossier op tegen hem.

Verdachte aangehouden voor bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: De politie hield maandagmiddag een 31-jarige vrouw uit Oudenbosch aan voor inbraak. Maandagochtend meldde een ondernemer aan de Borchwerf dat er was ingebroken in het gebouw waar zijn bedrijf gevestigd is. Er waren geen braaksporen te zien en er waren goederen gestolen, waaronder een computerserver. De politie nam aangifte op van de gedupeerde. Hierin werd ook melding gemaakt van een arbeidsgeschil met een voormalig werkneemster die nog over een sleutel beschikte. De politie hield de vrouw diezelfde middag aan. Bij verhoor ontkende ze de beschuldigingen. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Man mishandelt vriendin onder invloed van drugs

ROOSENDAAL: De politie hield maandagochtend een 27-jarige inwoner van Roosendaal aan voor mishandeling van zijn vriendin en vernieling van haar spullen. De mishandelingen zouden hebben plaatsgevonden in de woning van de verdachte. De 24-jarige vriendin van de man, een inwoonster van Oosterhout, werd vanaf zaterdag regelmatig mishandeld. De man zou de vrouw, aldus haar verklaring onder andere hebben geslagen, geschopt en de keel hebben dichtgeknepen. Buren van de verdachte meldde de mishandelingen. Een buurtbewoner wilde de verdachte aanspreken op zijn gedrag, waarna de verdachte met een honkbalknuppel de woning verliet om de confrontatie met de buurtbewoner aan te gaan. De verdachte verklaarde tijdens verhoor dat hij onder invloed van XTC handelde en grotendeels niet meer wist wat hij had gedaan. De man is in verzekering gesteld.

Auto gestolen vanuit garage

ROOSENDAAL: Bewoners van de Fortuinstraat hoorden dinsdag de deur van hun garage en werden hiervan wakker, waarna ze hun auto zagen
wegrijden. De bewoners alarmeerden direct de politie. Deze nam aangifte op van diefstal van de blauwe Toyota Rav met kenteken 50-ZN-FP. De daders klommen vermoedelijk over de schutting en kwamen door een onafgesloten deur de garage binnen. De sleutels zaten in het contact van de auto. De auto is internationaal als gestolen gesignaleerd.

Telefoons weggenomen bij bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: De politie kreeg dinsdag even na 03.00 uur melding van een inbraak in winkelcentrum de Roselaar. De daders forceerden schuifdeuren van het winkelcentrum en vernielden hierna een ruit van een winkel. Binnen werden enkele vitrines vernield en meerdere mobiele telefoons weggenomen. Van de gedupeerde is aangifte openomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 08-06-2010 16:54 | © Regio Midden en West Brabant |