Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

N247 bij Katwoude

Verkeersmaatregelen en tijdelijke afsluiting N247 bij Katwoude

Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de uitbreiding van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) Katwoude. De rwzi zuivert het afvalwater van de gemeenten Waterland en Edam-Volendam.

De uitbreiding is nodig om goed voorbereid te zijn op het veranderend klimaat in Nederland, dat gekenmerkt wordt door periodes met intensievere neerslag. Ook de uitbreiding van het aantal woningen en (dus) inwoners in het gebied resulteert in meer afvalwater.

Omdat er meer water binnenkomt, moet er ook meer water worden afgevoerd. Dit gezuiverde water, het effluent, wordt door een leiding naar de Zessteden-vaart afgevoerd. Deze leiding gaat onder de N247, het naastgelegen fietspad en de busbaan door. Omdat de leiding niet meer effluent kan verwerken dan wat er momenteel doorheen stroomt, moet hij worden vervangen. Hiervoor wordt een nieuwe, grotere leiding om de bestaande leiding geperst waarna de oude leiding hier uit wordt getrokken. Door gebruik te maken van deze werkmethode hoeft de weg vrijwel niet opengebroken te worden. Wel moet er een tijdelijke noodleiding over de weg worden geplaatst. Tijdens het plaatsen - en later verwijderen - van deze noodleiding zal de weg volledig worden afgesloten. Om hinder zoveel mogelijk te beperken zullen deze werkzaamheden 's nachts plaatsvinden. Het plaatsen van de noodleiding gebeurt in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 juni 2010. De N247 is die nacht tussen 01:00 uur en 05:00 uur ter hoogte van Katwoude volledig afgesloten. Het verwijderen van de leidingen zal plaatsvinden in de nacht van 8 op 9 september 2010. Tijdens deze periodes zullen de omleidingsroutes duidelijk aangegeven worden.

In de tussenliggende tijd, van 25 juni tot en met 8 september zullen er verkeers-maatregelen worden getroffen. Onder meer zullen er snelheidsbeperkingen gelden.

Na de zomervakantie zullen de overige werkzaamheden op het terrein van de rwzi aanvangen. Deze werkzaamheden duren tot eind 2011.

Wanneer u vragen heeft, bieden het hoogheemraadschap en de gemeente Waterland u de gelegenheid deze te stellen op een inloopspreekuur. Het spreekuur is op elke woensdag-middag, van 13.00 uur tot 15.00 uur en wordt gehouden in de directieruimte op het Galgeriet 8.