FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: werknemers Hanos Amsterdam willen respect en waardering

Morgenmiddag overhandigt vakbond FNV Bondgenoten namens de Hanos-werknemers een petitie aan Cees Putters, vestigingsdirecteur bij Hanos Amsterdam. De werknemers vragen hierin om respect en waardering. Ze roepen hun werkgever tevens op om met de vakbond te gaan praten over de toepassing van de cao Groothandel in Levensmiddelen (GIL).

Arie van der Pijl, bestuurder FNV Bondgenoten: "Het rommelt al tijden bij Hanos en het aantal voorbeelden van intimidaties richting werknemers neemt toe. Gewerkte uren worden van werknemers afgesnoept bijvoorbeeld door het kloksysteem of het zgn. afhelp half uurtje. De werknemers van Hanos Amsterdam willen dat hun directie de normale omgangsvormen in ere herstelt."

In de petitie vragen de werknemers ook aandacht voor de toegenomen werkdruk bij de vestiging Amsterdam. Gezien de grootte van de vestiging zou er tevens een gekozen ondernemingsraad moeten komen en dienen afspraken met werknemers ook schriftelijk te moeten worden vastgelegd.

Van der Pijl: "Het is tekenend dat in de petitie wordt gevraagd dat er geen represailles volgen voor de werknemers die de petitie hebben ondertekend. Ik heb groot respect voor de medewerkers die - ondanks hun angst - toch hun handtekening hebben gezet."

Bij Hanos Amsterdam werken circa 120 mensen. Vorige week is in Apeldoorn ook een petitie overhandigd en deze week zowel bij de vestiging in Nijmegen als Zwolle. Per vestiging spelen verschillende kwesties.