Dienstenbond CNV

Nieuws

8 juni 2010

Nieuwe cao in de uitvaart-verzorging

Op 30 juni a.s. loopt de cao in de uitvaartverzorging af. Dat betekent dat werkgevers en werknemers overleg voeren over nieuwe cao-afspraken.

De afgelopen 5 jaar was Steffe Bak de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond maar in verband met zijn benoeming tot wethouder is hij niet meer bij onze bond werkzaam en wordt dit cao-traject waargenomen door Arie Kasper.

Op 25 mei jl. vond het eerste overleg plaats. Tijdens dit overleg hebben alle vertegenwoordigers namens de werkgevers- als de werknemersorganisaties zich aan elkaar voorgesteld en zijn afspraken gemaakt in verband met het vervolgtraject. De werkgevers- delegatie kon al een voorstellenbrief overleggen en toelichten. Onderstaand treft u daarvan een puntsgewijze opsomming aan:
o De werkgeversdelegatie wil nadere afspraken maken omtrent duurzame inzetbaarheid/levensfasebewust beleid aan de hand van een rapport dat is opgesteld door enkele leden van de Stichting Cao Fonds Uitvaartbranche;
o De werkgeversdelegatie wil graag nadere afspraken maken omtrent een jaaruren-model;
o De werkgeversdelegatie heeft voorgesteld om het rouwprotocol in bijlage 8 (Wet Arbeid en Zorg) te laten vervallen; o De werkgeversdelegatie wil mogelijkheden creëren in de cao om meer bedrijfsspecifieke afspraken te maken per onderneming in verband met personeelsbeleid (beoordelingssysteem, functionering- en ontwikkelgesprekken, buitengewoon verlof en ouderenbeleid); o Bovendien wil de werkgeversdelegatie een nadere uitwerking van het sanctiebeleid in geval er sprake is van verwijtbaar gedrag; o Aanpassing van de geschillenregeling, waarbij een individuele werknemer/werkgever een geschil rechtstreeks kan voorleggen aan de geschillencommissie;
o Nadere afspraken omtrent het doel van de Stichting Cao Fonds; o Terughoudendheid in verband met een structurele verhoging van het loon.

Cao partijen hebben afgesproken, dat de vakorganisaties voor 28 juni 2010 namens haar leden een voorstellenbrief zullen formuleren en indienen bij de werkgeversdelegatie. De vervolg onderhandelingen staan gepland op 5 juli 2010. Graag nodig ik u uit om schriftelijk aan mij kenbaar te maken welke wensen er bij u bestaan in verband met een nieuw af te sluiten cao. Ik verzoek u om uiterlijk voor 21 juni 2010 mij per email (a.kasper@remove-this.cnvdibo.nl) of per post te berichten. Bij deze info is een reactieformulier gevoegd. Nadat alle reacties zijn ontvangen zal er een voorstellenbrief worden opgesteld en aan u worden gezonden.
Als u vragen en/of opmerkingen heeft naar aanleiding van deze info, kunt u contact opnemen met Arie Kasper (023-561052) of per email op eerder genoemd emailadres.