Gemeente Vlaardingen


Vrijwilligersfeest Vlaardingen succes

08-06-2010 |
Vrijdag 4 juni heeft het tweejaarlijkse vrijwilligersfeest, georganiseerd door het Servicepunt Vrijwilligers plaatsgevonden. Met het vrijwilligersfeest bedankt de gemeente Vlaardingen alle mensen die zich belangeloos inzetten voor de Vlaardingse samenleving. Rond acht uur opende wethouder Cees Oosterom officieel de avond, gehouden bij Sportcentrum Vlaardingen.
Tijdens het feest waren er op verschillende locaties diverse activiteiten en optredens van artiesten. Op het feestplein trad de Vlaardingse pop/rock coverband 2Big4Words op. In het Bruin Café gaven de Wannebiezz een frisse cocktail van Hollandstalige klassiekers en vrolijke onzin. Ook konden de vrijwilligers hier hun beeltenis laten maken door een sneltekenaar. Het speciaal ingerichte beautyplein met professionele schoonheidsspecialisten, nagel- en haarstylisten en stoelmasseurs kon op grote belangstelling rekenen. Er waren ook workshops Zumba en flirten, waar veel vrijwilligers aan deelnamen.

Vrijwilligersfeest

Maatschappelijke stage
In het kader van Maatschappelijke Stage hielpen leerlingen van het Lentiz Geuzencollege bij de opbouw van het feest. Leerlingen van het College VOS waren werkzaam op het beautyplein. Zij hadden een eigen make-over stand waarbij de aanwezige vrijwilligers een complete metamorfose konden ondergaan, inclusief een foto van het eindresultaat.

Maatschappelijke stage houdt in dat leerlingen van het voortgezet onderwijs kennismaken met vrijwilligerswerk en dat zij ervaren een onbetaalde bijdrage te leveren aan de samenleving. Vanaf schooljaar 2011-2012 is het de bedoeling dat maatschappelijke stage een vast onderdeel van de schoolcarrière wordt. Op dit moment zijn de scholen aan het proefdraaien. De ideale maatschappelijke stage is leuk, leerzaam en zinvol. Zinvol voor de leerling, die merkt dat zijn/haar inzet ertoe doet. Maar ook zinvol voor de samenleving en de organisatie.

Zie ook

Meer informatie


* Servicepunt Vrijwilligers

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000