Gemeente Oirschot

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2010 ligt langer ter inzage

Â

Sinds 29 april ligt het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2010 ter inzage. Om procedure redenen hebben wij besloten de gebruikelijke termijn van 6 weken te verlengen. Daarmee heeft u tot en met donderdag 8 juli 2010 de tijd om het plan te bestuderen en uw zienswijze in te dienen.

Â

Conserverend karakter

Het bestemmingsplan is voornamelijk conserverend van karakter; we actualiseren het plan op basis van de bestaande situatie. Recente ontwikkelingen worden als bestaande situaties meegenomen in het bestemmingsplan. Daarnaast nemen we ongeveer veertig nieuwe ontwikkelingen mee om het bestemmingsplan, zoals vormveranderingen of vergrotingen van (agrarische) bouwvlakken, woningsplitsingen, Ruimte-voor-Ruimtewoningen en recreatief-toeristische ontwikkelingen.

MER-(beoordelings)plichtige activiteiten, zoals de ontwikkelingsmogelijkheden van de intensieve veehouderij en windturbines, en de toekomstige Boomteeltvisie maken geen onderdeel uit van dit bestemmingsplan. Hiervoor maken we een apart bestemmingsplan.

Â

Inzien of downloaden

Tot en met 8 juli kunt u het ontwerpbestemmingsplan tijdens de openingstijden van het gemeentehuis inzien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. U kunt het plan ook downloaden via www.oirschot.nl (Inwoners >> Wonen en ruimte >> Bestemmingsplannen) of via www.ruimtelijkeplannen.nl. We hebben geen gedrukte exemplaren beschikbaar.

Â

Zienswijzen

Als u het niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan, dan kunt u uw zienswijze tot en met 8 juli 2010 kenbaar maken. U kunt dit schriftelijk of mondeling doen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Oirschot. Postbus 11, 5688 ZG Oirschot. Mondelinge zienswijzen kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kenbaar maken bij de centrale balie of tijdens de spreekuren bij de medewerkers Buitengebied.

Â

Spreekuren

Als u na het inzien van het ontwerpbestemmingsplan specifieke vragen hebt, dan kunt u via de centrale balie een afspraak maken voor het spreekuur. Deze vinden plaats op:


* donderdag 10
juni 14.00-16.00 uur


* dinsdag 15
juni 10.00-12.00
uur


* donderdag 17
juni 14.00-16.00 uur


* dinsdag 22
juni 10.00-12.00
uur


* donderdag 24
juni 14.00-16.00 uur


* dinsdag 29
juni 10.00-12.00
uur


* donderdag 1
juli 14.00-16.00 uur.

Â

Â

Meer informatie?

Voor meer informatie over het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied kunt u contact opnemen met Màdy Verkooijen en Merijn Stoffels. U kunt hen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bereiken via het telefoonnummer (0499) 583 333 of via het mailadres buitengebied@oirschot.nl.