Provincie Overijssel



Start planstudie N35 Zwolle-Wijthmen

8 juni 2010

Op 3 juni 2010 hebben gedeputeerde Klaasen, wethouder Berkhout (Zwolle) en wethouder Goldsteen (Dalfsen) hun handtekening gezet onder de bestuursovereenkomst N35 Zwolle-Wijthmen. Deze ondertekening markeert het einde van de verkenningsfase en het begin van de planstudie voor dit deel van de N35.

Gedeputeerde Klaasen, wethouder Berkhout (Zwolle) en wethouder Goldsteen (Dalfsen)

De N35 tussen Zwolle-Wijthmen is al jaren onderwerp van studie. In de verkenningsfase is een voorkeurstracé (zoekgebied) gekozen. De weg wordt verbreed en krijgt een 2x2 wegprofiel. Dat betekent 2 rijbanen met elk 2 rijstroken. De maximum snelheid gaat omhoog van 80 km/uur naar 100 km/uur en het kruispunt met de Kroesenallee wordt ongelijkvloers. De nieuwe N35 zal vanaf de Ceintuurbaan zuidelijk afbuigen (ten zuiden van Wijtmen) en weer aansluiten op de Heinoseweg (nabij de Koelmansstraat). Hoe de weg precies komt te liggen is nu onderwerp van studie in de Planstudiefase, waarbij in goed overleg met alle belanghebbenden gekeken wordt naar een optimale inpassing van de nieuwe N35.

Belangrijke stap

De provincie Overijssel investeert fors in de N35. Voor Zwolle-Wijthmen is er in 2007 reeds EUR30 miljoen gereserveerd in het coalitieakkoord. Het totale project kost EUR52 miljoen. Het resterende bedrag komt van het Rijk. Gedeputeerde Klaasen: "Dit is een belangrijke stap in de opwaardering van de N35 tussen Zwolle en Almelo. Ik heb me hier de afgelopen jaren hard voor gemaakt en ik ben blij dat ik samen met onze partners deze mijlpaal kan markeren. Nu is het tijd om door te pakken."

De planstudie zal naar verwachting een jaar duren. In 2012 wordt de eerste schop in de grond verwacht.

Meer informatie?

Kijk op www.overijssel.nl/n35