Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

NOS Verkiezingsdebat in 2 delen

HILVERSUM, 27 mei 2010 - Vlak voor de gang naar de stembus op 9 juni, staan de lijsttrekkers op dinsdagavond 8 juni nog één keer tegenover elkaar in het NOS Verkiezingsdebat op televisie. In deze laatste ronde gaan de lijsttrekkers met elkaar in debat over actuele, landelijke politieke thema's. Het verkiezingsdebat is gesplitst in twee delen: NOS Verkiezingsdebat deel 1 van 19.00 tot 19.55 uur en na het NOS Acht Uur Journaal NOS Verkiezingsdebat deel 2 van 20.30 tot 22.00 uur.

In het NOS Verkiezingsdebat deel 1 vindt de 'confrontatie' plaats tussen Marianne Thieme (PvdD), Kees van der Staaij (SGP) en Rita Verdonk (Trots op Nederland). Het programma bestaat hiernaast uit meerdere onderdelen waarbij o.a. wordt teruggeblikt op de afgelopen campagneperiode: 'Wat waren de thema's en wat waren de hypes?' . De presentatie is in handen van Joost Karhof en Ron Fresen.

Speciale aandacht gaat uit naar de inzet van social media en de campagnes op het web, die worden toegelicht door NOS-verslaggever Jeroen Wollaars. Verder wordt met hoogtepunten uit eerdere debatten en tips van oud-politici de kunst van het debatteren besproken.

Tijdens de uitzending wordt gebruik gemaakt van een selectie vragen uit filmpjes die zijn ingezonden via het NOS YouTube-kanaal Nederland Kiest (www.youtube.nl/nederlandkiest) Via dit kanaal kunnen kijkers hun vraag voorleggen aan politici, waar de NOS een antwoord op probeert te krijgen.

Het NOS Verkiezingsdebat deel 2 is qua opzet meer het 'klassieke debat'. Onder leiding van Ferry Mingelen en Dominique van der Heyde is de 'vloer' van 20.30 tot 22.00 uur gereserveerd voor de lijsttrekkers van de andere 8 partijen die zijn vertegenwoordigd in de Tweede Kamer.

Programma-informatie:

Dinsdag 8 juni

NOS Verkiezingsdebat deel 1
Nederland 1: 19.00-19.55 uur
Presentatie: Joost Karhof en Ron Fresen

NOS Verkiezingsdebat deel 2
Nederland 1: 20.30-22.00 uur
Presentatie: Ferry Mingelen en Dominique van der Heyde

De debatten zijn ook te volgen via het digitale themakanaal Politiek 24.