Ingezonden persbericht


30 Seconds To Mars in juni terug naar Nederland

Het razend populaire 30 Seconds To Mars laat er geen gras over groeien; met de show in een volle HMH nog vers in het geheugen, kondigt de groep rond Hollywood-ster Jared Leto alweer aan terug te komen naar Europa. Op 8 juni zijn de Amerikanen te zien in 013 in Tilburg.

De band wordt eind jaren '90 opgericht door Jared en zijn broer Shannon. De succesvolle Hollywood-acteur (hij speelde o.a. in Requiem For A Dream, Fight Club, American Psycho en Alexander) wil zijn status echter niet misbruiken om de band in de spotlights te krijgen, maar puur op eigen muzikale kracht doorbreken. Dat lukt in 2005 met het tweede album 'A Beautiful Lie'. De single van dat album, 'The Kill', sleept diverse awards in de wacht.

30 Seconds To Mars bindt al snel een enorme schare fans aan zich met een geluid dat zich het beste laat omschrijven als alternative rock meets emo. Behalve uitstekend rocken, wil de band haar publiek ook bewust maken van belangrijke zaken. Jared Leto is bijvoorbeeld een uitgesproken vegetariër en de groep wijst in de clip bij het nummer 'A Beautiful Lie' op de gevaren van het broeikaseffect.

Eind 2009 verschijnt het derde album van 30 Seconds To Mars. Het strijdbaar getitelde 'This Is War' wordt goed ontvangen; volgens nu.nl klinken de Amerikansen hierop 'grootser dan ooit tevoren.' Met optredens op grote festivals, in kleine clubs en inmiddels ook de grotere zalen heeft het Amerikaanse gezelschap ondertussen een uitstekende livereputatie opgebouwd. Wie de vorige shows gemist heeft of er nogmaals bij wil zijn, krijgt op 8 juni in Tilburg een nieuwe kans. Voorverkoop start zaterdag 6 maart om 10:00 uur.

30 Seconds To Mars + support
Dinsdag 8 juni 2010 | aanvang 19:30 | zaal open 18:30 Tickets ¤ 35 excl. servicekosten| Dommelsch Zaal |VVVK vanaf 06-3-2010

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /