Ingezonden persbericht


Persbericht

Apeldoorn, 12 mei 2010

Prinses Máxima opent op 8 juni De St@art
Nederland icoon voor duurzaamheid rijker

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden verricht op dinsdag 8 juni 2010 de opening van De St@art. Dit bijzonder vormgegeven gebouw ligt letterlijk als een staart in het landschap op de grens van dierenpark Apenheul en park Berg & Bos. Naast het huisvesten van kantoren heeft het pand ook een educatieve en publieke functie. Organisaties en bedrijven vinden er bijvoorbeeld een uitstekende locatie voor zakelijke bijeenkomsten. Architectenbureau RAU, dat een indrukwekkende staat van dienst heeft in duurzaam bouwen, heeft De St@art ontworpen.

"Een inspiratiecentrum dat mensen stimuleert tot het maken van keuzes die bijdragen tot een betere, duurzame toekomst is wat we beogen met De St@art. Vandaar de subtitel 'ruimte voor duurzaam leven in Apeldoorn'", zegt Coen de Ruiter, Directeur van De St@art en Apenheul. Het pand is gelegen aan de rand van het idyllische park Berg & Bos in Apeldoorn biedt kantoorruimte aan Apenheul en aan Het Natuurhuis, het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie in Apeldoorn e.o..

De St@art beschikt over een state-of-the-art auditorium, met ruimte voor 300 gasten, en verschillende vergaderlocaties. Het centrum biedt, eventueel in combinatie met een bezoek aan Apenheul, een uitstekende locatie voor vergaderingen, symposia en een veelheid aan bijeenkomsten voor organisaties en bedrijven. Daarnaast heeft het door de aanwezigheid van leslokalen, een atelier en een fototentoonstelling ook een ontmoetingsfunctie voor (natuur)verenigingen, ondernemers, scholieren en bezoekers van Apenheul en park Berg & Bos.

Het bijzonder vormgegeven CO2-neutrale gebouw is ontworpen door architectenbureau RAU, dat al sinds 1992 werkt vanuit een sterk bewustzijn ten aanzien van het ontwerpen van duurzame gebouwen. Met technische hoogstandjes als betonkernactivering, koude-warmte wisseling en leemstuc, is Nederland met De St@art niet alleen symbolisch, maar ook bouwtechnisch een icoon voor duurzaamheid rijker!

De St@art is een initiatief van Stichting Apenheul, Het Natuurhuis en de gemeente Apeldoorn.


- - - einde bericht - - -

Noot voor redacties
Mededeling aan redacties (

Ingezonden persbericht