Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 27 mei 2010

Sterk programma PROVADA 2010

Op 8, 9 en 10 juni vindt de zesde editie van PROVADA, hét Nederlandse vastgoedplatform, plaats in de Amsterdam RAI. Ondanks de minder gunstige economische tijden, lijkt PROVADA zich anticyclisch in de markt te bewegen. Dankzij een sterk inhoudelijk programma in combinatie met interessante participanten, is de beursvloer uitverkocht en wordt er dit jaar wederom een groeiend aantal bezoekers verwacht.

De overheid, zowel op rijks-, provinciaal als gemeentelijk niveau, is dit jaar ruim vertegenwoordigd omdat zij meer dan ooit inhoudelijk betrokken zijn bij vastgoedprojecten en hieraan gerelateerde onderwerpen. Het aantal PPS- constructies neemt toe en dat betekent dat overheden met name bij gebiedsontwikkelingen meer sturing geven en een dominantere rol spelen.

FC Twente landskampioen
Een van de gemeentelijke events vindt bijvoorbeeld plaats op woensdag 9 juni om 11.30 uur op de Twentestand. In het kader van het landskampioenschap van FC Twente zijn de drie burgemeesters van respectievelijk de gemeenten Hengelo, Enschede en Almelo op de stand aanwezig evenals Joop Munsterman, voorzitter FC Twente en Jan Smit, voorzitter Heracles. De voetbalclubs worden stevig in de schijnwerpers gezet en Twan van Peperstraten zal beide voorzitters en de burgemeesters interviewen.

Michael Braungart ­ Cradle to Cradle
Een van de prominente gasten die op dinsdagochtend 8 juni een unieke lezing geeft in het Health Forum over Cradle to Cradle in de zorg en de ziekenhuizen, is Michael Braungart, de goeroe van de Cradle to Cradle strategie. Op diezelfde dag zal Felix Rottenberg eveneens in het Health Forum een lunchdebat leiden over het beschikbaar maken van leegstaand vastgoed voor zorgfuncties. Bovendien verwacht PROVADA op 9 juni Minister Cramer voor de lancering van de energiemobiel.





Vastgoedfinancieringsdebat
`Vastgoedfinanciering anno 2010: Afboeken of bijplussen?' is de centrale vraag bij het Vastgoedfinancieringsdebat op dinsdag 8 juni. Het PROVADA Vasgoedfinancieringsdebat zal dit jaar onderdeel uitmaken van het PROVADA Green Forum. Negatieve berichten vliegen ons om de oren. De een na de andere vastgoedfinancier wordt gedwongen af te boeken. Als gevolg daarvan drukken de financiers de financieringsratio's omlaag en de rente omhoog. Dit draagt niet bij aan een oplossing om uit de impasse te komen waarin de vastgoedmarkt zich nu bevindt. `Vergroening van de vastgoedsector' kan een oplossing bieden. Een kwalitatief beter pand vertegenwoordigt een hogere waarde en verleidt de financier wellicht tot betere voorwaarden.

PROVADA Corporatiedebat
Op donderdag 10 juni zullen Tom van 't Hek en Annemarie Rakhorst (Search) een panel van specialisten aan de tand voelen of de woningcorporatie haar huurders nog wel kent. Woningcorporaties blijken in de praktijk soms moeite te hebben om de balans te vinden tussen de onderdelen `maatschappelijk verantwoord' en `ondernemen'. Teveel maatschappelijke zin/ideologie levert onrendabele of zinloze investeringen op. Als ondernemen daarentegen dominanter is, leidt dit tot ongeoorloofde uitgaven of berispelijke gedragingen van bestuurders. Met 2,4 miljoen sociale huurwoningen in Nederland, is het belangrijk om de klant centraal te stellen en de vraag te stellen: "Waar moeten de geboden producten aan voldoen?" en "Kennen woningcorporaties hun klanten en diens behoeften wel?"

Duurzame Innovators Pitch 2010
Op 10 juni wordt de winnaar van de Duurzame Innovators Pitch bekendgemaakt. De genomineerden mogen hun idee dan presenteren aan de jury. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro, 1/1 pagina full-colour advertentie in het DGBC- magazine, één jaar gratis lidmaatschap van de Dutch Green Building Council en maatwerkondersteuning bij de ontwikkeling van het concept. Daarnaast lift de winnaar mee op de publiciteitscampagne rondom de prijs.

Het uitgebreide programma van PROVADA is te vinden op de website www.provada.nl.


- Einde bericht -







Ingezonden persbericht