Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam


8/6

Promotie

Jasper van der Lugt: 'Optimalizing protease inhibitor-based antiretroviral therapy for HIV-1 infected Thai adults and children'. Promotor is prof.dr. J.M.A. Lange, hoogleraar Inwendige Geneeskunde, in het bijzonder virale infecties. Co-promotores zijn dr. J. Ananworanich (Chulalongkorn University, Bangkok, Thailand), dr. D.M. Burger (UMC St Radboud) en dr. F.W.N.M. Wit.
Onderwerp van het proefschrift is de klinische farmacologie van verschillende HIV-proteaseremmers bij Thaise volwassenen, kinderen en zwangere vrouwen. De nadruk in het onderzoek ligt op optimalisering van de dosis. Van der Lugt bekeek verschillende (combinaties van) middelen en bestudeerde de effectiviteit en de farmacokinetiek.
Tijd: 16.00 uur


Alle promoties van de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam vinden plaats in de Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, en bij grote belangstelling in de aula van de universiteit, Lutherse Kerk, Singel 411 te Amsterdam. Oraties vinden plaats in de aula.
Voor meer informatie op het gebied van medisch wetenschappelijk nieuws kunt u contact opnemen met de AMC-wetenschapsvoorlichters Edith Gerritsma, Andrea Hijmans en Marc van den Broek
020 566 2929