Gemeente Edam-Volendam

Toezicht door gemeentelijke BOA's

De gemeente heeft Buitengewoon Opsporingsambtenaren (kortweg: BOA´s) in dienst die zorgen voor toezicht in de openbare ruimte. Hun voornaamste taak betreft het parkeertoezicht, maar ook de naleving van APV voorschriften, zoals afvalbepalingen vormen een belangrijk onderdeel van hun taak.

Daarnaast worden zij ook ingezet bij evenementen, toezicht op hangjongeren en toezicht op naleving van het terrassenbeleid.

De BOA's hebben flexibele werktijden en u kunt ze derhalve aantreffen op alle dagen van de week zowel overdag als in de avonduren.

De BOA's treden niet alleen handelend op naar aanleiding van hun eigen waarnemingen, zij controleren juist ook op zaken die u als burger bij ons gemeentebestuur aandraagt. Wanneer u specifiek aandacht wilt vragen voor een door u ondervonden probleem aangaande eerder vermelde aangelegenheden, dan kunt u contact opnemen met de coördinator van de BOA's, de heer H. de Vries, tel. 0299-398392, e-mail: h.de.vries@edam-volendam.nl

Wanneer u een bekeuring heeft gekregen voor bijv. een parkeerovertreding en hierover in contact wil komen met de verbalisant, dan wordt u verzocht zorgvuldig te lezen of de bekeuring is uitgeschreven door een BOA of door de politie. Voor contact met een BOA moet u niet bij de politie zijn, net zo min als andersom.