GasTerra ontvangt prijs voor nieuwe generatie CV-ketel

08/06/2010 08:50

GasTerra B.V.

Begin juni ontving GasTerra uit handen van Pieter Verberne, voorzitter van COGEN Europe, in Brussel de 'Annual Recognition Award 2010' voor zijn bedrijfsinspanningen op het gebied van micro-WarmteKrachtKoppeling.

De onderneming maakt zich al vele jaren sterk voor de ontwikkeling en marktintroductie van een van de belangrijkste innovatieve gastoepassingen: de HRe-ketel. Deze nieuwste generatie verwarmings-ketels produceert behalve warmte ook elektriciteit. Dit geeft niet alleen een flinke besparing op de energiekosten, maar zorgt ook voor een aanzienlijke CO2-emissiereductie.

COGEN Europe is een internationale koepelorganisatie van bedrijven en instellingen die zich bezighouden met decentrale gecombineerde opwekking van warmte en kracht (warmtekrachtkoppeling).

De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon of onderneming die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van WKK.

Na de zomerperiode zal Remeha als eerste Nederlandse fabrikant de HRe-ketel commercieel op de markt brengen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.gasterra.nl