Gemeente Bronckhorst
---


Haalbaarheidsonderzoek naar één gebouw voor drie scholen in Steenderen

De gemeente Bronckhorst en de schoolbesturen van de drie basisscholen De Steenuil, De Akker en St. Johannes in Steenderen gaan een haalbaarheidsonderzoek doen naar de mogelijkheden en kansen voor de bouw van één schoolgebouw voor de drie scholen. Dit hebben de partijen onlangs in een intentieovereenkomst vastgelegd.

Aanleiding is de terugloop van het aantal aanmeldingen van nieuwe leerlingen voor de scholen. Dit is een consequentie van de bevolkingsdaling waarmee ook Bronckhorst de komende jaren mee te maken krijgt. De besturen van de drie basisscholen (Stichting IJsselgraaf, Stichting Scholengroep Gelderveste en Kos Oost-Gelre) in Steenderen hebben met de gemeente de terugloop van het aantal leerlingen in hun scholen besproken. Zij zijn zich ervan bewust dat het op lange termijn niet mogelijk is om in Steenderen de huidige situatie in stand te houden. Daarom is er noodzaak tot samenwerking. De scholen hebben de gemeente gevraagd of zij bereid is te voorzien in een onderwijshuisvesting voor de drie scholen gezamenlijk.

Onderzocht worden de samenwerkingsmogelijkheden tussen de scholen, de samenwerking met andere partners, de mogelijke locaties voor een (nieuw) schoolgebouw in Steenderen en de financiële mogelijkheden. In de intentieovereenkomst zijn uitgangspunten en voorwaarden opgenomen.

Vanuit de technische kant (technische staat van de huidige schoolgebouwen) is er geen noodzaak voor nieuwe huisvesting.

Hengelo (Gld), 8 juni 2010



Gemeente Bronckhorst