Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BUFFEL UIT ZWEDEN MAAKT THE BIG FIVE UIT AFRIKA COMPLEET IN BRABANT

Safaripark Beekse Bergen verwacht dankzij primeur deze zomer 50.000 extra bezoekers

Hilvarenbeek, dinsdag 8 juni 2010 - Als alles meezit, maakt een vrouwelijke buffel uit een dierenpark in het Zweedse Boras nog deze maand The Big Five compleet in Safaripark Beekse Bergen. De Zweedse koe zorgt daarmee voor een primeur: als allereerste park in de Benelux brengt het wildlife park in Hilvarenbeek het vijftal samen. The Big Five bestaat naast de (al snel 800 kilo zware) buffel uit de olifant, neushoorn, leeuw en het luipaard. Door het compleet maken van het vijftal verwacht Safaripark Beekse Bergen in de zomermaanden circa 50.000 extra bezoekers te trekken ten opzichte van vorig jaar.

Ze is pas één jaar oud en toch gaat een buffel uit Boras Zoo in Zweden geschiedenis schrijven. Als zij, naar verwachting al over twee weken, naar Safaripark Beekse Bergen verhuist zorgt de jongedame voor een primeur. Als enige park in de Benelux heeft het safaripark dan de The Big Five compleet. Het park verwacht hiermee deze zomer 50.000 extra bezoekers te trekken (ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar). Naast de buffel uit Zweden, volgen de komende maanden ook nog een vrouwtje uit Antwerpen (België) en een mannetje uit Lissabon (Portugal). De buffels krijgen een plaats op de savanne waar ook giraffen en zebra's leven. De dieren zullen te zien zijn vanaf de auto-, bus- en wandelroute.

The Big Five
Met de term The Big Five duidden jagers vroeger de dieren aan die het gevaarlijkst waren om te schieten. Sterker nog, menig jager heeft het aanvallen van een buffel zelf niet overleefd, omdat een kudde buffels hun soortgenoot te hulp schoot bij een aanval. Tegenwoordig is het spotten van de buffel, olifant, neushoorn, leeuw en luipaard een absolute must voor het leeuwendeel van de toeristen die naar Zuid-Afrika afreist. Tot en met 31 augustus zijn ook uitvergrote versies van The Big Five van zand te zien in Safaripark Beekse Bergen.
---



Ingezonden persbericht