Ingezonden persbericht


EEN KONINKLIJK UITZICHT OVER DE TUINEN
Toegang tot het dak van het paleis voor een indrukwekkend uitzicht over de paleistuinen

Paleis Het Loo stelt iedere woensdag in juni, juli en augustus het paleisdak open voor publiek. In de zeventiende eeuw voorbehouden aan hoog gezelschap, nu voor iedereen een spectaculaire ervaring!

De trap over de zolders in de voormalige woning van koningin Wilhelmina, die Paleis Het Loo nog tot haar overlijden in 1962 bewoonde, komt uit in een dakpaviljoen. Hier dronk koningin Mary, echtgenote van koning-stadhouder Willem III, in de zeventiende eeuw thee met haar hofdames. Vanaf dit hoge punt kunnen bezoekers genieten van een onverwacht weids uitzicht over de prachtig aangelegde paleistuin en de voorterreinen van Het Loo: een gebied van 6 hectare, omsloten door het bosrijke paleispark. De tuin met zijn symmetrisch aangelegde parterres, beelden en fonteinen, is uniek in Europa. Deze zomer wordt in de beplanting speciale aandacht besteed aan zeldzame oude anjerrassen (t/m 25 juli).

In het paleis en de stallen zijn diverse tentoonstellingen te zien: 'In de Koninklijke Poppenkraam' met de complete poppenverzameling van koningin Juliana (t/m 1 augustus); 'Door de lens van prof. mr. Pieter van Vollenhoven' met prachtige natuurfoto's (t/m 5 september) en de tentoonstelling over hoffotograaf Franz Ziegler (t/m 27 juni).

Paleis Het Loo Nationaal Museum

Postadres Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn
Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn Geopend dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur Gesloten 's maandags, tenzij een feestdag
Entree E 10,00 p.p., 6 t/m 17 jr. E 3,00 p.p., t/m 5 jr. en MK gratis Routebeschrijving A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen Navigatieadvies: Amersfoortseweg (7313 AA) Openbaar vervoer Station Apeldoorn, buslijn 102, halte Paleis Het Loo; buslijn 5 (Berg en Bos), 10 (Kerschoten) en 96 (Vaassen), halte Gedenknaald Informatie 055-5772400 of www.paleishetloo.nl
Persinformatie PR & Marketing, 055-5772463/448


---- --