Ingezonden persbericht


-Persbericht-

Kunstproject Trekhaak Gezocht is 'liften 2.0'
Nederlanders reizen over de Balkan: met caravan, zonder auto

Twee Nederlanders en een hond reizen de komende weken op een wel heel speciale manier door Europa. Met een caravan, zonder auto, liften de Utrechtse kunstenaars Tjerk Ridder en Peter Bijl dit jaar, onder de noemer 'Trekhaak Gezocht', langs de drie Culturele Hoofdsteden van Europa: het Ruhrgebied (Duitsland), Pécs (Hongarije) en Istanbul (Turkije).

De komende weken, trekken Tjerk en Peter 'caravanliftend' over de Balkan, via Kroatië (Osijek-Vukovar), Servië (Novi Sad - Belgrado - Nis) en Bulgarije (Sofia). Vertrekpunt is Pécs op donderdag 10 juni, de aankomst in Istanbul is drie weken later gepland.

Symbolische reis

Trekhaak Gezocht is een symbolische reis: Tjerk en Peter willen laten zien dat je altijd anderen nodig hebt om verder te komen. Op hun beurt helpen de Utrechtse kunstenaars hun liftgevers door ze te inspireren hun dromen en ambities na te leven. Tjerk Ridder, singer/songwriter, schrijft bovendien nummers over zijn ontmoetingen en ervaringen onderweg. Deze monden uit in zijn muzikale theaterprogramma 'Trekhaak Gezocht', waarin liedjes, beelden en verhalen van onderweg met elkaar verweven zijn. De succesvolle première vond recentelijk plaats op de Wereldexpo in Shanghai.

Eerde dit jaar legde Trekhaak Gezocht op soortgelijke wijze de reis af van Utrecht, dat Culturele Hoofdstad in 2018 wil worden, naar de Culturele Hoofdsteden Ruhr2010 en Pécs2010. De tocht bracht, behalve legio inspirerende verhalen en ontmoetingen, ook veel internationale media-aandacht met zich mee: in maar liefst vijf landen haalde Trekhaak Gezocht de nationale pers (waarvan een aantal keer het nationale nieuws).

De Balkan-route is nu al een media hit: In Servië zullen Servische en Duitse tv-reportages gemaakt worden en in Bulgarije volgen een journalist en fotograaf van het Belgische Ché Magazine de creatieve tocht.

Tjerk en Peter documenteren hun reis ook zelf in dagelijkse blogs en beelden. Hun avonturen in het 'Liften 2.0' zijn te volgen via de website Trekhaakgezocht.nl en diverse social media (Twitter, Facebook, Youtube).

Volg Trekhaak Gezocht online

NL: www.trekhaakgezocht.nl

Internationaal: www.caravanproject.eu

Twitter (www.twitter.com/TrekhaakGezocht)

YouTube (www.youtube.com/trekhaakgezocht) Facebook (http://www.facebook.com/group.php?gid=117368158279278&ref=ts)


Noot voor redacties

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Johanneke Minnema (johanneke@caravanproject.eu) of Danielle Arets (danielle@caravanproject.eu)

,