Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Stemadvies iPhone app groot succes (Sixpack mobile applications)

Alphen aan den Rijn, 8 juni 2010 ­ De StemAdvies 2010 app voor iPhone en Android smartphones is een groot succes. De app heeft enkele dagen op nummer 1 gestaan in de iTunes App Store. Aan de vooravond van de verkiezingen delen we graag de resultaten van de geregistreerde stemadviezen.

splash_stemadvies_iphone.png

De applicatie is circa 50.000 keer gedownload en er zijn ruim 100.000 (anonieme) stemadviezen opgeslagen op onze centrale server.

Mobiele peiling
Op basis van de inhoud van de partij programma's kan de mobiele stemmer zich het meest vinden in de programma's van de SP, PVV en VVD. Met name de hoge uitkomst van de SP is opmerkelijk te noemen. Uiteraard wordt bij het stemadvies alleen rekening gehouden met de inhoudelijke overeenkomst tussen de antwoorden op de 15 vragen uit de app en de partij programma's.

Over de app

De Stemadvies app werkt eenvoudig. Je beantwoordt vijftien meerkeuze vragen, waarbij je eventueel per vraag kunt aangeven of dit onderwerp voor jou van extra belang is. Na het doorlopen van de test krijg je een persoonlijk stemadvies met de top drie partijen die het beste bij jou passen. De applicatie is gratis te downloaden via de Apple App Store of via Google's Android Market via trefwoord 'stemadvies'.

Over de maker
Sixpack helpt toonaangevende merken en organisaties met de ontwikkeling van innovatieve apps als onderdeel van een succesvolle mobiele strategie. Oprichter en directeur van het bedrijf, Boudewijn Verkerk: "We zijn er van overtuigd dat mobiele (web)apps een veelbelovende toekomst hebben. En dat is niet zo vreemd. Denk alleen maar eens aan de verbluffende toename van de verkoop van smartphones en het nog altijd groeiende gebruik van mobiel internet. Daarnaast zien we in de markt een duidelijke, mijns inziens noodzakelijke, ontwikkeling van 'enterprise apps'. Organisaties ontdekken steeds beter hoe ze door het gebruik van inventieve en slimme mobiele applicaties de relatie met hun klanten verder kunnen versterken." Voor meer informatie over Sixpack of de Stemadvies App: www.sixpackapps.nl