VARA

'Mad Men' seizoen 2 vanaf 8 juni te zien bij de VARA Een fikse ruzie tussen Don en Duck, leren doelgroep-denken, een belangenconflict bij Sterling Cooper, de nieuwe secretaresse van Don Draper en Peggy op zoek naar romantiek. Dat en nog veel meer staat ons te verwachten in het tweede seizoen van de populaire serie 'Mad Men'. Dit nieuwe seizoen zet de mondaine 'Mad Men' koers voort, waarin de grenzen vervagen tussen de werkelijkheid en de perceptie in de snelle reclamewereld van de jaren zestig. Kan Sterling Cooper zich staande houden binnen deze nieuwe ontwikkelingen? Ondertussen wordt het privéleven van Don Draper nog gecompliceerder. Welke prijs moet hij betalen voor zijn geheime identiteit? 'Mad Men' serie 2 is op 8 juni om 23.00 uur te zien bij de VARA op Nederland 2 en daarna iedere dinsdag om 23.20 uur.

`Mad Men' duikt in de levens, liefdes en ambities van een groep ongenadig competitieve mannen en vrouwen die bij een reclamebureau werken in de jaren zestig. De serie speelt zich af op en rond Madison Avenue, de bakermat van de New Yorkse advertentiebureaus, en tevens verwijzend naar de 'Mad' uit de titel. De serie is bedacht door Sopranos-schrijver Matthew Weiner en kreeg lovende kritieken in Amerika. Zo heeft `Mad Men' al meerdere Emmy Awards gewonnen, onder meer voor Beste Dramaserie. Ook is de serie al drie keer met een Golden Globe voor Beste Dramaserie onderscheiden.

`Mad Men' is behept met een achteloze vrouwonvriendelijkheid, hiërarchie en racisme: een vervreemdende reeks over gladde mannen en vrouwen die wachten op betere tijden. Seizoen 1, dat in juni 2009 door de VARA is uitgezonden, is ook in Nederland goed ontvangen.

Voor de kick off op televisie, is het mogelijk om via madmen.vara.nl alvast in de stemming te komen. Al vanaf 1 juni is op deze site de eerste aflevering van seizoen 2 in hoge kwaliteit te bekijken. Seizoen
1 gemist? Het is ook mogelijk om alle afleveringen van vorig seizoen hier terug te zien. Daarnaast zijn alle afleveringen van serie 2 na uitzending op tv terug te zien via Uitzending Gemist.

'Mad Men', de eerste aflevering van seizoen 2, is dinsdag 8 juni om 23.00 uur op Nederland 2 te zien. Daarna iedere dinsdag een nieuwe aflevering om 23.20 uur. Voor meer informatie, de online premiere van seizoen 2 en alle afleveringen van seizoen 1: madmen.vara.nl.
---

____________________