Gemeente Voorschoten


8 juni Vaartocht vol verhalen

untitled Op zoek naar verhalen neemt de bibliotheek haar lezers mee uit varen. Om ontspannen te genieten van het prachtige polderlandschap rond Alphen aan den Rijn, maar vooral ter inspiratie. De bedoeling is de geschiedenis tot leven te wekken. Herinneringen, beelden, verhalen van ooit: daarmee wil de bibliotheek dit jaar een prachtige collectie `waterverhalen' samenstellen die iedereen zelf mag opschrijven of in beeld brengen.

Het project Levend Water wordt op dinsdag 8 juni heel concreet met twee vaartochten onder leiding van polderwachter Marcel Blekendaal. Hij noemt zichzelf `een boswachter zonder bos' en is altijd op zoek naar bijzondere plekken in het landschap. Bij uitstek iemand die verhalen weet los te maken en die ze ook heel goed kan vertellen. Meer informatie over Marcel Blekendaal is te vinden op zijn website www.polderwachter.nl.

De twee vaartochten op 8 juni duren anderhalf uur en beginnen om 14.00 en 16.00 uur. De afvaarten zijn in Hoogmade, aan de kade bij de kerk met de groene spits. Gevaren wordt met een oude zandschuit, een open boot waarin iedereen veilig en diep kan zitten. Per keer is er plaats voor twintig mensen. Meevaren kost niets, maar reserveren is verplicht. Dat kan met een e-mail aan: water@bibliotheekrijnenvenen.nl
* 8 juni 2010