Verkoop Zucchini railkokersystemen per 1 juli over naar Legrand


BOXTEL, 20100608 -- Legrand Nederland neemt per 1 juli a.s. de verkoop van Zucchini railkokersystemen over van Eta-com uit Maassluis. Beide bedrijven zijn dit in goed overleg overeengekomen. Het Italiaanse bedrijf Zucchini maakt al sinds 2006 onderdeel uit van de Legrand Group. De verkoop van de railkokersystemen via de vestiging in Boxtel past in de wereldwijde strategie van Legrand om een vooraanstaande positie op het gebied van energieverdeelsystemen te verkrijgen.

Met de komst van de Zucchini railkokersystemen versterkt Legrand Nederland haar assortiment op het gebied van energieverdeling en speelt het bedrijf in op de trend naar duurzame systemen en prefab-oplossingen. Met de combinatie van schakel- en verdeelinrichtingen, railkokersystemen en kabeldraagsystemen biedt Legrand nu voor ieder project een passende duurzame oplossing. Legrand en Eta-com zijn overeengekomen dat Eta-com alle lopende projecten en geldige offertes ook na 1 juli nog afhandelt.

Productranges
Het assortiment Zucchini railkokersystemen omvat vier productseries. Het betreft de LB-serie uit de Low power range (25-40A), de MS en MR-serie uit de Medium power range (63-1000A) en de SCP uit de High power range (630-5000A). Het railkokersysteem kan over de gehele lengte worden voorzien van aanrakingsvrije aftakpunten. De bouwwijze is zeer compact, dus ruimtebesparend, en dankzij `plug en play' is de montagetijd kort. Flexibiliteit en milieuvriendelijk zijn andere belangrijke voordelen van het systeem. Railkokersystemen zijn volledig her te gebruiken en worden vooral toegepast in de lichte utiliteit, industrie, ziekenhuizen, datacentra en winkels.

Legrand Nederland
Legrand Nederland B.V. in Boxtel is onderdeel van de wereldwijd opererende Legrand Group. Met een omzet van bijna 4 miljard euro en vestigingen in meer dan 60 landen behoort Legrand tot één de wereldmarktleiders op het gebied van laagspanningsinstallaties en datanetwerken. In Nederland bedient Legrand de markt van de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouwers en industrie. Of het nu gaat om schakel- en verdeelinrichtingen, datanetwerken, kabeldraagsystemen of schakelmateriaal: de systemen van Legrand zijn optimaal op elkaar afgestemd en kunnen daardoor eenvoudig, veilig en snel worden gemonteerd.





Ingezonden persbericht