Hogewey en Elkerliek winnen Gastvrijheidszorg Awards 2010


EDE, 20100608 -- Verpleeghuis Hogewey in Weesp heeft in de categorie Verpleging & Verzorging de Gastvrijheidszorg Award 2010 gewonnen. In de categorie Ziekenhuizen is het Elkerliek ziekenhuis in Helmond de winnaar van deze prijs. Afgelopen donderdag hebben alle toppers in gastvrijheid de awards in ontvangst genomen tijdens het Nationaal Gastvrijheidszorg Evenement in Ede.

In totaal deden 196 zorgaanbieders mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren, 45 ziekenhuizen en 151 zorginstellingen. Tijdens het Nationaal Gastvrijheidszorg Evement is de Sterrengids ook uitgedeeld. Alle gegevens uit de sterrengids worden ook online gepubliceerd. Daarvoor is de site www.zorgmetsterren.nl gelanceerd.

Gastvrijheidszorg met Sterren borduurt voort op de Normen voor verantwoorden zorg en de CQ-index. Het is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg.

Tijdens het evenement werden ook twee andere prijzen uitgereikt. De Sint Maartenskliniek in Nijmegen won de LNV Smaakprijs en zorgcentrum Malderburch in Malden won de Eten is Feest! Award. De Smaakprijs is een Award van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor die zorginstelling die oog heeft voor duurzaam inkopen, het gebruik van biologische producten en het koken van streekgerechten. Met de Smaakprijs wil LNV stimuleren dat er meer aandacht komt voor het milieu en voor gezonde, verse kwaliteitsmaaltijden. Initiatiefnemer van de Eten is Feest! Award is Unilever Foodsolutions die zorginstellingen in het zonnetje wil zetten die voor bewoners van eten een dagelijks terugkerend feest maken.

Gastvrijheidzorg met Sterren is een initiatief van LOC Zeggenschap in zorg, dat 2.200 cliëntenraden van thuis-zorginstellingen, woonzorgcomplezen, verzorgings- en verpleeghuizen, welzijn, geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke opvang en de cliënten in die sectoren, vertegenwoordigt, Koksgilde Nederland, waar 450 hoofden voeding en facilitair managers bij aangesloten zijn, en B+B Vakmedianet, uitgever van o.a. de vakbladen Gastvrije zorg www.gastvrijezorg.nl en ZorgInstellingen www.zorginstellingen.nl en de sterrengids Gastvrijheidszorg.





Ingezonden persbericht