Gratis liquiditeitsplanner voor het midden- en kleinbedrijf


ALPHEN A/D RIJN, 20100608 -- Het is verkiezingstijd en in de campagnes buitelen de CPB-cijfers over elkaar heen. Iedere partij wil het beste plaatje tevoorschijn toveren voor de kiezer. Maar een financiële planning maken is een lastig karwei. Zeker voor de duizenden ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Speciaal voor hen stelt Speedbooks een gratis liquiditeitsplanner ter beschikking. Vanaf vandaag kunnen deze ondernemers de liquiditeitplanner downloaden via de website van Speedbooks.

In de huidige tijd moet een ondernemer zijn financiële huishouding extra kritisch beoordelen. Het plannen van liquiditeiten is echter voor hen vaak een lastig en moeilijk in te schatten proces. Daarom zijn juist nu deze liquiditeitsgegevens, in combinatie met financiële rapportages, voor banken belangrijke informatiebronnen waarop zij beslissingen nemen. Speedbooks Software BV heeft daarom een handige tool ontwikkeld om op eenvoudige maar doordachte manier de liquiditeitsstromen van de onderneming in kaart te brengen.
Floor van de Graaf van Speedbooks:"Uit ervaring weten wij dat veel ondernemers Excel gebruiken om dit soort berekeningen te laten uitvoeren. Deze manier is vaak omslachtig en foutgevoelig. Om nu toch de voordelen van Excel te kunnen gebruiken maar niet te verzanden in hopeloze formules, heeft Speedbooks besloten een goed alternatief gratis aan te bieden. Deze tool is geschikt voor zowel bestaande maar ook startende ondernemingen die meer grip op hun liquiditeitspositie willen krijgen."
Speedbooks is een jonge onderneming die zich richt op MKB-bedrijven en verenigingen. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de financiële rapportage. Ondernemers en bestuurders moeten kiezen tussen uitbesteding of dure softwarepakketten. Speedbooks heeft betaalbare software ontwikkeld die voldoet aan de hoogste eisen en die gebruikt kan worden met alle gangbare boekhoudprogramma's maar ook met Excel. Voor ¤ 250 per jaar is er al een totale rapportage oplossing aan te schaffen waarbij ook de werkelijke cijfers automatisch worden vergeleken met bijvoorbeeld voorliggende periodes of budgetten. Deze rapportgenerator bevat niet alleen liquiditeit, maar ook management informatie, maandrapportages en een jaarrekeningmodel. Speedbooks is te gebruiken als aanvulling op elk boekhoudpakket.
Via www.speedbooks.nl kan men direct de gratis liquiditeitsplanner aanvragen.