Ingezonden persbericht


Rotterdamse politiek in debat over controle en vertrouwen

Rotterdam, 31 mei 2010

Deel 2 debattweeluik 'Een kwestie van vertrouwen' op vooravond verkiezingen

'Controle is goed, vertrouwen is beter.' Op dinsdag 8 juni gaat de Rotterdamse politiek in De Unie met elkaar in debat over dit motto. Welke controlemaatregelen durven politieke partijen op te geven en wat is daarvan het effect? De bijeenkomst op de vooravond van de landelijke verkiezingen is het tweede deel van de debattweeluik 'Een kwestie van vertrouwen' over vertrouwen, controle, veiligheid en burgerschap.

De avond wordt georganiseerd door Art.1 en de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC). U bent van harte uitgenodigd.

Het debat
Nu de verkiezingen voor de deur staan doen politieke partijen er alles aan om het vertrouwen van burgers te winnen. Dit terwijl de samenleving in een vertrouwenscrisis verkeert. Aanleiding genoeg voor een debat over de rol van de politiek in het verlies én herstel van het vertrouwen.

Vertegenwoordigers van de Rotterdamse politieke partijen gaan met elkaar in debat aan de hand van landelijke verkiezingsprogramma's en concrete voorbeelden van wat het voor burgers en professionals betekent als verantwoordelijkheid wordt vervangen door aansprakelijkheid. Wat zijn de gevolgen voor maatschappelijke terreinen als het onderwijs, de zorg, de (jeugd)hulpverlening en de politie?

Aan het debat doen onder meer mee: Wubbo Tempel (fractievoorzitter CDA Rotterdam), Richard Moti (fractievoorzitter PvdA Rotterdam), Salima Belhaj (fractievoorzitter D66 Rotterdam), Setkin Sies (fractievoorzitter ChristenUnie-SGP Rotterdam), Arno Bonte (fractievoorzitter GroenLinks Rotterdam), Leo de Kleijn (fractievoorzitter SP Rotterdam) en Ronald Schneider (raadslid Leefbaar Rotterdam). Het publiek krijgt ruim de gelegenheid mee te discussiëren. Het debat wordt geleid door Rineke Kraaij (RRKC).

Aansluitend aan het debat kunnen de aanwezigen in De Unie op een groot scherm het landelijke lijsttrekkersdebat volgen dat door de NOS wordt uitgezonden.

Praktische informatie
Datum: Dinsdag 8 juni 2010
Plaats: De Unie, Mauritsweg 34-35, Rotterdam
Aanvang: 19.00 uur
Toegang: Gratis
Reserveren: Gewenst, via tel. 010 - 433 35 34 of www.rrkc.nl

Meer informatie
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met de RRKC, rrkc@rrkc.nl, tel. 010 - 433 58 33, of Leyla Hamidi van Art.1, l.hamidi@art1.nl, tel. 010 - 201 02 01.


Art.1 - voorkomt en bestrijdt discriminatie
Schaatsbaan 51 | 3013 AR Rotterdam
Postbus 19192 | 3001 BD Rotterdam