Ingezonden persbericht


JONES LANG LASALLE ZET DUURZAAMHEIDSAGENDA OM IN ACTIE

Duurzaamheidsbijeenkomsten Jones Lang LaSalle op Provada

Dinsdag 8 juni:


* 10.30 uur: Waterproeverij en 'waterfootprint onderzoek'
* 12.00 uur: Lunch Impact van duurzaamheid op de waarde van vastgoed - Building Retrofit
* 13.00 uur: Oppervlakteontwikkeling: op weg naar energieleverend vastgoed
* 14.00 uur: Verduurzaming in de bedrijfsruimtemarkt

Amsterdam, 1 juni 2010 - Hierbij nodigen wij u uit voor het bijwonen van een of meer duurzaamheidsbijeenkomsten op de stand van Jones Lang LaSalle op de Provada in de RAI in Amsterdam. Jones Lang LaSalle zet deze eerste beursdag - dinsdag 8 juni - volledig in het teken van duurzaamheid. Met dit initiatief wil Jones Lang LaSalle laten zien hoe duurzaamheid zich van een visie en een ambitie kan ontwikkelen naar een concreet doel met harde deadlines en financiële onderbouwing.

Recent uitgevoerd onderzoek van Jones Lang LaSalle laat zien dat de overgrote meerderheid van kantoorgebruikers in Nederland wil verduurzamen. Ondanks de crisis blijft het onderwerp hoog op de agenda staan en bestaat er een sterke financiële business case bestaat voor duurzaam vastgoed. Jones Lang LaSalle geeft op de Provada de aanzet om duurzaamheid vanaf nu 'gewoon te gaan doen'. U bent van harte uitgenodigd om de themasessies bij te wonen die plaatsvinden op de stand van Jones Lang LaSalle (nr 05, Deltahal).

Programma dinsdag 8 juni

10.30 uur

Waterproeverij en 'waterfootprint onderzoek'

In samenwerking met The Value Agency organiseert Jones Lang LaSalle een originele waterproeverij en 'waterfootprint-onderzoek'. Hierbij wordt de 'waterfootprint' berekend die de catering van Jones Lang LaSalle achterlaat tijdens de beurs. Uiteraard gaat het bij de bijeenkomst niet alleen over de berekening van de 'waterfootprint', het gaat ook om de manier waar op Jones Lang LaSalle deze compenseert.

12.00 uur

Lunch: Impact van duurzaamheid op de waarde van vastgoed - Building Retrofit

Jones Lang LaSalle is zeer actief in "retrofitting" van gebouwen, met als meest prestigieuze opdracht het Empire State Building. De vraag is welke impact duurzaamheid heeft op de vastgoedwaarde. In termen van risico en rendement is het mogelijk de toegevoegde waarde van duurzaam vastgoed te kwantificeren. Tijdens de Building Retrofit-lunch laat Jones Lang LaSalle zien welke aspecten kostenbesparend werken - de 'base case' - en welke aspecten positieve effecten op de inkomsten hebben - de 'best case'.

13.00 uur

Oppervlakteontwikkeling: op weg naar energieleverend vastgoed

Tijdens deze interactieve sessie gaan Sublean en Jones Lang LaSalle in op de oppervlakteontwikkeling als middel om duurzamer en meer renderend te worden. Groene daken en zonnepanelen zijn de meest bekende voorbeelden van energieleverend en uitstootcompenserend vastgoed. Maar hoe ver gaan de ontwikkelingen? En wat is een vierkante meter ontwikkeld oppervlak echt waard?

14.00 uur

Verduurzaming in de bedrijfsruimtemarkt

Waar op kantorengebied nog een wereld valt te winnen aan verduurzaming, geldt dit zeker voor Multi-let industriële bedrijfsruimten. Tijdens een mini-seminar op de stand wordt de laatste stand van zaken besproken en worden de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek dat in opdracht van Jones Lang LaSalle is uitgevoerd door Valad Property Group.

Aanmelden: als u een of meer duurzaamheidsessies wilt bijwonen, stuur dan een email naar media@penb.nl. Wij sturen u dan een bevestiging en zorgen - desgewenst - voor een toegangskaart voor de Provada. Voor vragen kunt u contact opnemen met Ingrid Wallisch of Marloes Taks op telefoonnummer 0345 682734.