Spectra Logic verzendt LTO-5 stations en media in T-Series tapelibraries

Levert meer gegevensdichtheid, capaciteit, prestatie en efficiënt energieverbruik voor moderne datacentra

BOULDER, Colorado (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100608 --

Spectra Logic, dat haar 30-jarig jubileum viert voor innovatie in gegevensopslag, heeft vandaag bekendgemaakt dat ze nu LTO-5 stations en door Spectra gecertificeerde LTO-5 mediacartridges in haar T-Series tapelibraries verzendt. De grotere capaciteit en hogere verwerkingssnelheden van LTO-5 gecombineerd met de kleine voetafdruk en lage stroomeisen van de tapelibraries van Spectra Logic, voorzien klanten van de beste gegevensdichtheid voor opslag en meest efficiënte energieverbruik die op dit moment beschikbaar is op het gebied van tapelibrary.

LTO-5 mediacartridges beschikken over een standaard capaciteit van 1,5 TB (3 TB met 2:1 compressie) en LTO-5 stations beschikken over een standaard overdrachtssnelheid van maximaal 140 MBps (280 MBps in compressiemodus). De mediacapaciteit van LTO-5 is bijna tweemaal zo groot als die van de standaard 800 Gb van de LTO-4.

“Organisaties hebben tegenwoordig te maken met het samenvallen van een niet-aflatende gegevensgroei, hoge eisen aan archivering rondom toegang en opvragen van gegevens, maar ook beperkingen in ruimte, stroom en budget. Deze factoren leiden tot toegenomen interesse van datacentra in betrouwbare en betaalbare tapetechnologieën”, aldus Molly Rector, vicepresident Marketing en Product Management voor Spectra Logic. “De tapelibraries van Spectra Logic met grote gegevensdichtheid en efficiënt energieverbruik met LTO-5 technologie zijn een ideale oplossing voor het aanpakken van deze problemen en bieden superieure gegevensdichtheid, capaciteit en prestatie.”

Enkele van de belangrijkste voordelen van Spectra Logics tapelibraries met LTO-5 stations en media:

  • 1,5 TB standaard capaciteit, waardoor klanten hun groeiende gegevensopslag kostenefficiënter kunnen beheren. Spectra T-Series tapelibrary capaciteitmogelijkheden kunnen nu worden opgeschaald van een beginpunt van 15 TB tot maximaal 180 PB standaard opslag.
  • 140 MB/s standaard verwerkingscapaciteit naar elk station maakt verwerking van gestreamde gegevens naar Spectra libraries mogelijk, optimaliseert het gebruik van back-up vensters en maakt snellere archivering van gegevens mogelijk. Spectra T-Series tapelibraries kunnen nu ruim 240 TB/uur aan niet-gecomprimeerde verwerkingssnelheid leveren naar het tapearchief.
  • Twee generaties achterwaartse compatibiliteit met LTO-3 biedt naadloze toegang tot gearchiveerde en back-upgegevens op tape en probleemloze integratie van nieuwe interfacestandaarden met hogere prestatie. De achterwaartse compatibiliteit garandeert dat gegevens die tot vijf jaar geleden zijn geschreven eenvoudig te koppelen zijn aan de interface van de huidige formats met grotere gegevensdichtheid.
  • Spectra’s Media Lifecycle Management (MLM)biedt verificatie van tapemedia en data-integriteit om de integriteit van de gegevens te garanderen.
  • Lage stroom- en koelingseisen beperken het stroomverbruik van de gegevenscentra zodat ze voldoen aan financiële behoeften en aan de wettelijke eisen en bepalingen. LTO-5 biedt een afname van 40 procent wat betreft passief stroomverbruik in vergelijking met LTO-4 technologie.
  • Spectra’s BlueScale encryptie met ‘sleutelmanagement’, de standaard editie, wordt gratis meegeleverd met alle LTO libraries. Gegevensencryptie in T-Series biedt een snelle, betrouwbare en betaalbare encryptie-oplossing die het risico op gegevensverlies en verdere juridische en publiciteitsgevolgen beperkt.
  • Een overtuigde technologische routekaart voor nieuwe capaciteits- en verwerkingsontwikkelingen die doorloopt tot LTO-8 biedt het vertrouwen dat gearchiveerde en back-upgegevens vele jaren lang veilig zullen worden opgeslagen ter ondersteuning van opslageisen op de lange termijn.

Spectra Logic heeft in september 2009 haar voor de branche exclusieve LTO-5 voorverkoopprogramma gelanceerd om bestaande klanten de voordelen van LTO-5 te bieden. Dit programma stelde klanten in staat LTO-4 stations te kopen en in te ruilen voor LTO-5 stations wanneer die beschikbaar waren, waarmee investeringsbescherming en een gegarandeerde technologie-update werden geboden.

“EAGLE is al bijna 20 jaar een kanaalpartner van Spectra Logic. Wij waarderen Spectra’s vermogen de markt aan te sturen in plaats van te volgen – wat wordt weerspiegeld in haar sterke productassortiment”, aldus Dave Hieschel, president en CEO van EAGLE Software. “Spectra heeft zich gerealiseerd dat eenvoudigweg het ondersteunen van de laatste stationtechnologie niet ‘genoeg’ was en daarom kwam zij met het in de branche exclusieve LTO-5 voorverkoopprogramma dat zowel voor EAGLE als voor onze klanten nuttig is gebleken. Ongeveer 25 procent van onze klanten heeft geprofiteerd van het LTO-5 voorverkoopprogramma van Spectra – waarmee een gemakkelijk overstap naar LTO-5 mogelijk werd.”

Tweet het volgende: #SpectraLogic Ships LTO-5 #datastorage http://bit.ly/dd7MTM

Prijs en beschikbaarheid

Spectra’s T-Series tapelibraries zijn vanaf vandaag verkrijgbaar voor aankoop met LTO-5 stations en media. Spectra’s LTO-5 stations omvatten een dubbele ingang, een standaard 8 Gb glasvezel kanaalinterface die compatibel is met bestaande 2Gb en 4Gb glasvezel kanaalschakelaars en host busadapters. LTO-5 stations zijn volledig compatible met Spectra's BlueScale™ Encryptie met sleutelmanagement, Spectra's MLM, drive-level AES-256 bit encryptiesleutelgeneratie en WORM mediacapaciteiten. De prijs voor een T50e met één halfhoog LTO-5 station en tien LTO-5 medialocaties begint vanaf $10.500.

Over Spectra Logic Corporation

Bij Spectra Logic definiëren, ontwerpen en leveren we vernieuwende gegevensbescherming door middel van tape, deduplicatie en schijf-backup, herstel- en archiveringsoplossingen. Door vernieuwing te stimuleren overtreffen wij de verwachtingen van de gegevensbeschermingsmarkt met intelligente, geïntegreerde en gebruiksvriendelijke backup- en archiveringstechnologieën. Al 30 jaar lang leveren we zeer compacte, functierijke opslagoplossingen en bieden we een ongeëvenaarde dienstverlening en ondersteuning aan klanten over de hele wereld. Kijk voor meer informatie op: www.SpectraLogic.com.

Spectra en het Spectra Logic logo zijn geregistreerde handelsmerken van de Spectra Logic Corporation. Alle rechten wereldwijd voorbehouden. Alle andere handelsmerken en geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Spectra Logic
Leigh Grace, 704-231-9789
leighg@spectralogic.com
www.Twitter.com/spectralogic
of
IGNITE Consulting
Kathleen Sullivan, 303-439-9365
Linda Dellett, 303-439-9398

spectralogic@igniteconsultinginc.com