First Solar spreekt intentie uit Duits productiecentrum uit te breiden

Verplaatsing zou capaciteit verdubbelen en honderden banen creëren

FRANKFURT (ODER), Duitsland--(BUSINESS WIRE)-- 20100608 --

First Solar, Inc. (Nasdaq: FSLR) heeft de intentie uitgesproken zijn Duitse productiecentrum in Frankfurt an der Oder uit te breiden en zo de lokale productiecapaciteit te verdubbelen en enkele honderden nieuwe banen te scheppen.

Het bedrijf, dat al meer dan 600 medewerkers in Frankfurt (Oder) in dienst heeft voor de productie van dunne-film zonnepanelen onder het handelsmerk First Solar, is in vergevorderde onderhandelingen verwikkeld met de Duitse regionale en federale autoriteiten over het verkrijgen van de vereiste vergunningen en over het financiële kader voor de uitbreiding.

De uitbreiding zou de eerste grote directe buitenlandse investering in de Duitse groene technologiesector van dit jaar zijn. De uitbreiding zou de jaarlijkse capaciteit van het productiecentrum in Frankfurt (Oder) verdubbelen van 223 megawatt (MW) tot ongeveer 446 MW in het vierde kwartaal van 2011, om de sterke Europese klantenbasis te kunnen bedienen. De uitbreiding helpt het bedrijf bovendien zijn natuurlijke dekking tegen valutarisico’s die voortvloeien uit de euro/dollar-wisselkoers te versterken door meer in Duitsland te produceren voor de Europese afnemers.

De Duitse deelstaat Brandenburg heeft de bekendmaking van First Solar met enthousiasme begroet en beschreef deze als een versterking van zijn strategie om de productie van hernieuwbare energie verder uit te breiden.“ De plannen van First Solar zijn goed nieuws voor de deelstaat Brandenburg en voor de stad Frankfurt (Oder)”, aldus minister-president Matthias Platzeck. “Dankzij bedrijven die ook in tijden van economische crisis bereid zijn te investeren, heeft onze deelstaat een rooskleurige toekomst. Door dit initiatief wordt duurzame werkgelegenheid geschapen. Tegelijkertijd zal de uitbreiding van de productie van zonnepanelen onze toppositie in de hernieuwbare-energiesector verstevigen en onze deelstaat helpen zijn ambitieuze energie- en klimaatdoelen te verwezenlijken.”

“Ik ben bijzonder ingenomen met de intentie van First Solar zijn aanwezigheid in Frankfurt (Oder) verder te versterken”, aldus Ralf Christoffers, minister van Economische Zaken van Brandenburg. “De bekendmaking betekent een nieuwe stimulans voor een van de meest innovatieve en snelst groeiende sectoren in Brandenburg. De afgelopen jaren hebben zich hier veel zonne-energiebedrijven gevestigd—een trend waaraan First Solar een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd. Ik ben vooral erg blij met de extra werkgelegenheid die in het oosten van Brandenburg wordt gecreëerd.”

“Deze bekendmaking is een bevestiging van ons geloof in en onze blijvende inzet voor de groei van de Duitse en Europese markten voor schone, betaalbare zonne-elektriciteit”, aldus Bruce Sohn, president van First Solar. “Zij is tevens een bewijs van ons vertrouwen in de beroepsbevolking van Frankfurt (Oder) en in onze sterke samenwerking met de overheden van Frankfurt en Brandenburg”, voegde Dhr. Sohn hieraan toe.

Dr. Martin Wilke, burgemeester van Frankfurt (Oder), zei “erg trots” te zijn dat First Solar zijn verbintenis met Frankfurt (Oder) verder wil versterken. “Deze bekendmaking bevestigt dat de lokale vestigingscondities voldoen aan de hoogste internationale normen. Frankfurt (Oder) staat nu duidelijk op de wereldkaart als internationale vestigingslocatie voor hernieuwbare energie”, aldus Wilke.

First Solar heeft wereldwijd ruim 4700 medewerkers in dienst. Met een verwachte jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 1,3 gigawatt (GW) in Duitsland, de Verenigde Staten en Maleisië in 2010, is First Solar een van de grootste producenten van fotovoltaïsche modules ter wereld. Het bedrijf heeft nog drie fabrieken in aanbouw in Frankrijk en Maleisië. Wanneer deze fabrieken volledig gereed zijn voor productie, in het eerste kwartaal van 2012, zal het bedrijf beschikken over een capaciteit van meer dan 2,1 GW, berekend op basis van de op jaarbasis gebrachte cijfers van het eerste kwartaal van 2010.

De fabriek in Frankfurt (Oder) is onlangs als enige industriële bedrijf in oostelijk Duitsland erkend door het ‘Great Place to Work Institute’. Het complex omvat een recyclingfaciliteit, geheel in lijn met het streven van First Solar naar efficiënt en duurzaam gebruik van hulpbronnen.

Over First Solar

First Solar fabriceert zonne-energiemodules met geavanceerde halfgeleidertechnologie en levert volledige fotovoltaïsche (PV) oplossingen. Het bedrijf levert een betaalbaar alternatief voor fossiele brandstoffen. Vanaf de winning van ruwe grondstoffen tot aan het inzamelen en recyclen van afgedankte producten, is First Solar gericht op het creëren van kosteneffectieve, hernieuwbare energieoplossingen die het milieu sparen en verbeteren. Meer informatie over First Solar kunt u vinden op http://www.firstsolar.com.

Voor First Solar beleggers

Dit persbericht bevat forward-looking statements die zijn gedaan conform de safe harbor bepalingen in Artikel 21E van de Securities Exchange Act uit 1934. De forward-looking statements in dit persbericht vormen geen garanties voor toekomstige prestaties. Deze uitspraken omvatten een aantal factoren die ertoe zouden kunnen leiden dat daadwerkelijke resultaten aanzienlijk verschillen, waaronder risico’s die verband houden met het voeren van het bedrijf zoals de producten van het bedrijf, de ontwikkeling en distributie van de producten, economische en concurrentiefactoren en de cruciale strategische relaties van het bedrijf en andere risico’s die worden beschreven in de registraties van het bedrijf bij de Securities and Exchange Commission. First Solar verplicht zich niet tot het updaten van forward-looking informatie die is opgenomen in dit persbericht of met betrekking tot de hierin beschreven aankondigingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
First Solar – (Europa)
Brandon Mitchener of Pia Alina Lange
+49 (0) 6131 1443-399
media-emea@firstsolar.com
of
First Solar – (VS)
Alan Bernheimer of Melanie Friedman
+1 (602) 414-9361
media@firstsolar.com
of
First Solar – (Duitsland)
Sebastian Fasbender
+49 (0) 30 2088942-30
media-germany@firstsolar.com
of
Burson Marsteller
Jo Klein
+49 (0) 69 2 38 09-30 or +49 (0)173 312 20 36

Jo.Klein@bm.com

Ticker_symbol NASDAQ:FSLR