Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, Nijmegen, Overbetuwe en Stadsregio op Provada

In 2020 moet de Stadsregio Arnhem Nijmegen de economisch best presterende regio van Nederland zijn, na de Randstad. Met die ambitie presenteert de Stadsregio Arnhem Nijmegen zich samen met de gemeenten Arnhem, Nijmegen en Overbetuwe op de Provada 2010. Deze vastgoedbeurs wordt gehouden van 8 tot en met 10 juni aanstaande in de RAI te Amsterdam.

De gemeenten en de regio staan in hal 9, stand 29 met diverse projecten die aan de regionale ambitie bijdragen. De stand is bovendien het podium voor diverse inleidingen en presentaties over deze projecten en enkele actuele thema's.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

Op dinsdag 8 juni:

. van 11.00 tot 12.00 uur verzorgt Ben van Berkel/ UN Studio een presentatie over Arnhem Centraal;
. van 15.00 tot 16.00 uur: wethouder Hannie Kunst houdt een inleiding over de ontwikkeling van de Novio Tech Campus Nijmegen. Daarna zal René Buck van Buck Consultants International zijn onderzoeken over de Campussen in Nederland en specifiek Gelderland toelichten in relatie tot de Novio Tech Campus Nijmegen.

Op woensdag 9 juni:

. van 15.30 tot 17.00 uur: integriteit bij vastgoedontwikkelingen door Vasco van der Boon en Gerben van der Marel, auteurs van het boek 'De Vastgoedfraude'. Zij gaan in gesprek met genodigden en beursbezoekers over de rol van overheid en commerciële partijen bij vastgoedontwikkelingen. Bestuursvoorzitter Jaap Modder gaat in op de nieuwe koers voor de stadsregio waarin integrale afstemming tussen economie, mobiliteit en wonen centraal staat.

Op donderdag 10 juni:

. van 14.00 tot 15.00 uur: aandacht voor Park15, ruimte voor ondernemen in het hart van de Stadsregio Arnhem Nijmegen door algemeen directeur van Giesbers gebiedsontwikkeling, John de Beijer.

Presentatie

Naast het programma zal op diverse 'touchscreen-beeldschermen' in de stand informatie worden gegeven aan de hand van de thema's Wonen, Werken, Verkeer en Leven in de regio Arnhem Nijmegen. Verder is het mogelijk diverse korte films te bekijken. Vertegenwoordigers van de gemeenten en de regio zullen contacten leggen en inhoudelijke vragen van bezoekers beantwoorden. Partner Koffiebranderij Peeze zal met haar topbarista Claudie Donderwinkel (Nederlands kampioene Latte Art), de bezoekers op de stand verrassen met heerlijke cappuccino's en latte macchiato's.

Nijmegen

1 juni 2010
Stadsregio Arnhem Nijmegen



Ingezonden persbericht