Persbericht

Double-Take® Software introduceert applicatie voor availability en recovery-mogelijkheden voor alle Microsoft-applicaties Verbeterde Double-Take® Availability-functionaliteit voor Microsoft Windows Server 2008 Hyper-V, Exchange 2010 en integratie met Microsoft Systems Center

Brussel, 8 juni 2010 - Double-Take® Software (NASDAQ: DBTK) introduceert nieuwe integratiemogelijkheden voor Microsoft managementsystemen, waaronder System Center Operations Manager en System Center Virtual Machine Manager van Microsoft. Dit biedt applicatie availability en recovery-mogelijkheden voor de gehele infrastructuur van Microsoft. IT-managers kunnen tijdens Microsoft's Tech Ed als eerste zien hoe dit nieuwe integratieniveau ervoor zorgt dat de recovery-applicaties van bedrijven kunnen blijven draaien en presteren door gebruik te maken van maar één oplossing, Double-Take Availability. De demonstratie richt zich met name op Exchange 2010 en Window Server 2008 Hyper-V.

"De meeste van onze klanten kiezen voor de platformen van Microsoft", zegt Peter Doens, Sales Manager Benelux bij Double-Take Software. "We zijn verheugd dat we deze klanten het vertrouwen kunnen bieden dat hun applicaties altijd beschikbaar zijn en functioneren. Doordat we hen voorzien van één tool om dit te realiseren, wordt het gemakkelijk om werknemers productief te houden. We menen dat deze aanpak uniek is voor de markt en daarnaast toegevoegde waarde levert aan onze klanten."

Double-Take Software merkt een versnelde adoptie van Hyper-V en een sterke conversie naar de volgende evolutie van unified communications met Exchange 2010. Deze introductie moet IT-managers het vertrouwen geven dat zij technologieën van Microsoft kunnen implementeren en dat deze altijd beschikbaar en verbonden zijn door de oplossingen van Double-Take Software. Zonder een gebruiksvriendelijke benadering worden bedrijven ertoe gedwongen te kiezen tussen dure en complexe opties of het risico op downtime. Double-Take Availability beschermt niet alleen de infrastructuur van de organisatie. Aangezien het een 'one tool' oplossing is, biedt het ook availability en uptime voor alle applicaties van Microsoft waaronder SharePoint, SQL Server en Dynamics.

Double-Take Software blijft ook ondersteuning bieden voor het beheer van Microsoft System Center Operations Manager door de Double-Take Availability management-console te integreren met Operations Manager voor een gemakkelijkere gebruikerservaring. Het Double-Take Availability beheerpakket biedt gebruikers informatie over alle situaties die rondom Double-Take Availability kunnen voorkomen, inclusief uitleg over iedere situatie, mogelijke oorzaken en suggesties voor oplossingen.

Daarnaast biedt Double-Take Software gebruikers integratiemogelijkheden binnen de System Center Virtual Machine Manager-module. Deze helpt IT-managers hun virtuele machines te visualiseren en beheren met een nieuwe PROTip voor Hyper-V virtuele machines terwijl ze tegelijkertijd worden beschermd door Double-Take Availability Virtual Host Edition. Deze PROTip waarschuwt de beheerder van de virtuele machine wanneer deze in een failover-stand verkeert. Binnen de Virtual Machine Manager console kan PROTip met een simpele klik deze failover initiëren.

"Door de toenemende adoptie van Hyper-V in de markt, zien we veel toegevoegde waarde in de samenwerking met Double-Take Software. Hierdoor kunnen klanten hun data en applicaties eenvoudig en efficiënt beschermen", zegt Jim Schwartz, director of Solutions Marketing, Virtualization bij Microsoft Corp. "Samen bieden wij onze klanten een sterke oplossing voor hun dagelijkse behoeften."

Bezoek Double-Take Software op Microsoft's Tech Ed 2010 in standnummer 1810.

Kijk voor meer informatie over Double-Take Software op http://www.doubletake.com. Ga voor meer informatie over Double-Take Availability naar http://bit.ly/9AlLwz.