Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

THE DUNGEON NAGELT BALKENENDE, RUTTE EN WILDERS AAN DE SCHANDPAAL

POLITICI BEKOGELD MET ROTTE TOMATEN

Amsterdam, 8 juni 2010 - In The Amsterdam Dungeon staat 500 jaar duistere vaderlandse geschiedenis centraal, maar ook vandaag de dag gebeurt er genoeg om de rillingen van te krijgen. Het politieke gesteggel in de aanloop naar de verkiezingen bijvoorbeeld. Voor iedereen die de behoefte voelde zich op Jan Peter Balkenende, Mark Rutte of wellicht Geert Wilders af te reageren, had The Dungeon de heren vanmiddag aan de schandpaal genageld klaarstaan. Ook voor rotte tomaten en ander smerigs om te gooien werd gezorgd. Dit alles vond plaats voor de ingang van The Dungeon aan het Rokin in Amsterdam. Voorbijgangers konden hier ongegeneerd korte metten maken met de politicus van hun afkeur.

Politiek incorrect
Als we de tomatenstand van vandaag als uitgangspunt nemen, moeten vooral Jan Peter Balkenende en Geert Wilders zich zorgen maken. Van de drie dummies die de politici voor moeten stellen, kwam alleen Mark Rutte enigszins ongeschonden uit de strijd. Of dit een voorbode is voor de uitslag van de verkiezingen moet nog blijken, wel is duidelijk dat er de nodige frustratie heerst onder het volk. Mensen namen maar wat graag de tomaat ter hand om een niet zo politiekcorrecte anti-stem uit te brengen. Een alternatieve manier van referendum en wellicht wat morbide, maar zeker een louterende tussenstop voorafgaand aan het uitbrengen van de officiële stem.

Publieke vernedering
The Amsterdam Dungeon is een attractie waar kinderen vanaf 10 jaar op een alles behalve saaie manier kennis maken met de geschiedenis van Nederland. En hoewel je 18 jaar moet zijn om te mogen stemmen, kan een anti-stem uitbrengen op elke leeftijd. Vandaag liet The Dungeon heden en verleden door elkaar heen lopen en werden de politici van nu, behandelt op de manier van toen. De schandpaal is een Middeleeuwse martelmethode die vooral bedoeld is om iemand voor gek te zetten en publiek te vernederen. Terwijl Balkenende, Rutte en Wilders met handen en hoofd vastzaten, kon het publiek ongegeneerd hun woede en frustratie botvieren. De schandpaal werd halverwege de 19e eeuw officieel als strafmaatregel afgeschaft, maar was vandaag even weer terug van weggeweest.

Mores leren
"We zijn gespecialiseerd in het tot leven brengen van de gruwelen uit de geschiedenis, of dat nu gaat om die van honderden jaren geleden of die van nu. In de politiek kan het er tegenwoordig, net als eeuwen geleden, behoorlijk onfris aan toegaan. Onderling, maar ook naar het volk toe. Stemmen doen we op de persoon van onze voorkeur, terwijl de afkeur van een ander wellicht veel zwaarder weegt. Dat gat vulden wij vandaag op. Bij ons konden mensen zich uitleven op de politicus die ze maar wat graag mores zouden willen leren. En dat is best eens prettig!" aldus Nicole de Klerk, Marketing Manager van The Amsterdam Dungeon.

The Amsterdam Dungeon biedt bezoekers een kijkje in de duistere geschiedenis van Nederland. Een unieke ervaring met professionele acteurs, special effects en prachtige decors - interactief, soms griezelig en best een beetje morbide. Alles in The Amsterdam Dungeon is gebaseerd op historische feiten, zo passeren de minnares van Rembrandt, de VOC en de pest de duistere revue. Een andere kijk op het verleden van ons land en daarom een onvergetelijke must see attractie centraal gelegen aan het Rokin in Amsterdam. The Dungeon valt onder de Merlin Entertainment Group met attracties over de hele wereld, zoals Legoland, Madame Tussauds en Sealife. Zie voor meer informatie www.theamsterdamdungeon.nl.