Ingezonden persbericht


Samsung hoofdkantoor tijdens WK voetbal in oranje gehuld

Loeki en Samsung samen voor Oranje in oranje

Om het Nederlands elftal op het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika een steuntje in de rug te geven, hebben Samsung en Loeki, de bekendste leeuw van Nederland, de handen ineengeslagen. Sinds vandaag prijkt Loeki levensgroot op het volledig in oranje gehulde hoofdkantoor van Samsung in Delft. Meer dan 600 meter aan frames en ruim 2.000 m' aan bannerdoek waren nodig om het pand van Samsung voor het WK oranje te kleuren.

Onder het motto 'samen voor oranje' zijn Samsung en Loeki een innige samenwerking aangegaan. Voor Samsung is Loeki de ideale mascotte voor het Nederlands elftal op het WK. Recent onderzoek van Maurice de Hond geeft aan dat 77% van de Nederlanders het daarmee eens is. Hetzelfde onderzoek wijst uit dat meer dan driekwart van de Nederlandse bevolking het leuk vindt om Loeki weer te zien op TV. Samsung zet Loeki daarom in bij al haar promotionele activiteiten rondom het WK. Niet alleen in TV-reclames, maar ook op de winkelvloer komt de Nederlander Loeki weer tegen.

De comeback van Loeki is in nauw overleg gegaan met de geestelijk moeder van de leeuw, Louise Geesink: 'Ik ben erg blij met deze terugkeer. De timing is perfect met het WK voor de boeg. Daarnaast hebben we Loeki aangepast geheel in lijn met de trends van 2010.'

Loeki en Samsung zijn te volgen op www.samenvoororanje.nl

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2009 een totale omzet van US$ 116,8 miljard. Bij het bedrijf werken circa 188.000 mensen op 185 vestigingen in 65 landen in acht onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.



Ingezonden persbericht