Ingezonden persbericht


Persbericht

International School Almere verkrijgt autorisatie Diploma Programme van International Baccalaureate Organization (IBO) in Genève - Zwitserland

Doc.naam : 2010-06 Persbericht Full IB autorisatie

Datum : 8 juni 2010

Na een jaar intensieve voorbereiding door de leraren en staf en uitgebreide screening door de International Baccalaureate Organization (IBO) in Genève - Zwitserland, volgde vandaag het heugelijke besluit:

De International School Almere is vanaf nu volledig geautoriseerd tot het verzorgen van het Diploma Programme van het IBO voor 16 tot 19 jarigen. Het Middle Years Programme voor 11 tot 16 jarigen werd al langer in Almere aangeboden.

Het IBO biedt hoogwaardige internationale onderwijsprogramma's aan een wereldwijde gemeenschap van scholen. Er zitten momenteel meer dan 827.000 IB leerlingen op bijna 3.000 scholen in 139 landen.

Volgens de zeer verheugde directeur Simona Ghizdareanu is de erkenning een belangrijke mijlpaal waar hard voor gewerkt is. Samen met de International Primary School Letterland bieden wij een compleet internationaal onderwijsprogramma voor leerlingen van 4 tot 19 jaar.

De International School Almere is toegankelijk voor leerlingen van ouders met een internationale werkkring, maar ook voor Nederlandse leerlingen die gemotiveerd zijn voor een internationale opleiding.

Het Diploma Programme biedt toegang tot meer dan 600 universiteiten over de gehele wereld, waaronder prestigieuze universiteiten in Engeland en de Verenigde Staten en uiteraard alle Nederlandse universiteiten en hogescholen.

Begin 2011 verhuist de school naar een nieuw gebouw in Almere Poort dat plaats biedt aan 300 leerlingen. Het nieuwe gebouw voldoet niet alleen aan de laatste onderwijskundige inzichten, maar ook aan de meest moderne criteria op het gebied van duurzaamheid en persoonlijke veiligheid.

De International School Almere is erkend en wordt bekostigd door het Ministerie van Onderwijs en Wetenschap, waardoor het schoolgeld verhoudingsgewijs gematigd kan blijven.

Wij feliciteren de International School Almere van harte!




Ingezonden persbericht