Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwendijk, 8 juni 2010

Kevin Abbring wint na WK Portugal ook Paradigit ELE Rally

De derde ontmoeting in de 350Z Challenge 2010 werd opnieuw een overwinning voor de equipe Kevin Abbring en Mark van de Brand die in Helmond als gastrijders de BioMCN/GUTTS/Bas Koeten bolide bestuurde. De tweede plaats ging naar het Informatique duo Theo van den Berg en Etienne Struijs terwijl Antoine Biesheuvel die met gast-navi Astrid de Geus onderweg was, met de derde plaats de leiding behield in de tussenstand.

Het werd een heet weekeinde, daar zorgde niet alleen de weersomstandigheden voor, ook op het parkoers werd een verhitte strijd geleverd door de diverse equipes die steeds hongeriger worden naar punten. Abbring jr, opnieuw als gast van BioMCN onderweg in de gastenauto was echter ongenaakbaar en wist de meeste van de proeven te winnen.

Tijdens de 46e editie van de ELE Rally was een hoofdrol weggelegd voor bio-methanol van BioMCN. De bezoekers van het evenement werden op alle vlakken aangenaam verrast door de mogelijkheden die de brandstof biedt. D66 lijstaanvoerder Alexander Pechtold kwam op bezoek, Abbring en van de Brand behaalden een mooie overwinning in de C8 klasse en er stond een nieuwe M85 tankinstallatie op de service.

Alle Nissans van de 350Z Challenge die op M85 van start gingen, speelden een hoofdrol. Dat dit voor nieuwe energie in de sport zorgt bleek wel. Met medewerking van vele partijen kregen we het voor elkaar om Alexander Pechtold een proef mee te laten rijden in de BioMCN gastenauto van de 350Z Challenge. Dankzij een uitstekende voorbereiding door GUTTS en een perfecte reactie en medewerking van de KNAF en de wedstrijdorganisatie van de ELE Rally was iedereen op de hoogte, waren alle veiligheidsmaatregelen genomen en de rit ook reglementair netjes afgedekt.

Bij aankomst genoot Pechtold zichtbaar van het sfeertje om de rally heen. Nadat hij de groene Nissans van de 350Z Challenge weg startte was het snel naar binnen voor de administratieve handelingen het passen van de benodigde kleding die door Biesheuvel Autosport en Bas Koeten Racing beschikbaar was gesteld. Glunderend stapte Pechtold naar buiten om naar de proef gereden te worden waar RTL Rallyreport hem opwachtte voor een interview. De voorman van D66 reageerde gewiekst en stelde dat in tegenstelling tot Balkenende hij juist hier aanwezig was voor de opmerkelijke combinatie van duurzaamheid en autosport.

De rit over klassementsproef 2 bij Mierlo was een ervaring voor de lijsttrekker van D66 en hij was zichtbaar onder de indruk van de auto en met name de rijkwaliteiten van Kevin Abbring. Buiten het zicht van de camera's verklapte hij: "Het is ongelooflijk hoe die jongen zo laat kan remmen en met de meest onwaarschijnlijke snelheden op 10 cm van een boom de auto laat glijden. en dat ieder rondje opnieuw. Een geweldige ervaring".

Voor de camera liet hij weten geïnspireerd te zijn door de combinatie van spektakel en duurzaamheid en voelde dat dit het moment was dat de eindsprint naar de finish is ingezet.

Na dit zeer leuke bezoek was het voor Kevin en Mark natuurlijk weer door met de wedstrijd. De proef met Pechtold aan boord werd vanzelfsprekend rustig verreden en ze stonden bij het vallen van de nacht op 1,6 seconden achter Theo van den Berg. Tijdens de eerste proeven op zaterdag werd deze achterstand weggewerkt door strak en goed rijden en door de auto wat lager en harder te zetten. Het team van Bas Koeten Racing optimaliseerde verder nog wat aan de remmen van de auto en al snel begonnen de tijden van de BioMCN 350Z nog verder te zakken.

Op het middagpunt van de zaterdag, die gekenmerkt werd door het prachtige weer - maar ook veel stof - stonden Kevin en Mark met ruime voorsprong eerste in de 350Z Challenge en was het tijd voor "exibition stuff van Mr Abbring", zoals een Canadese gast van BioMCN stelde. In een voor Kevin niet ongebruikelijke dwarse rijstijl werd de gastenauto over de laatste proeven van de dag naar de overwinning gestuurd en kon op een zeer laat finishpodium de kurk van de champagnefles. Het feestje met alle teamleden van Bas Koeten Racing, de rijders, BioMCN en GUTTS duurde nog lang.

Een laatste opmerkelijke innovatie was de ingebruikname van een speciale tankinstallatie voor de M85 voor alle Nissans. Met partner JPB Logistics die zowel de plaatsing als de begeleiding verzorgde werden alle 350Z's tijdens de service voorzien van de nodige bio-methanol uit de tankinstallatie voorzien van een high-speed pomp voor snelle vulling en goede meters om de getankte liters te meten. XLR8 Engineering voerde een onderzoek uit naar het brandstofverbruik van de 350Z Challenge en begeleidde de equipes op (FlexFuel) technologisch vlak.

De ELE rally was een geweldig evenement waar met hulp van vele partijen we een prachtige accolade hebben gezet bij duurzame rallysport.

Om het nieuwe aan de auto te benadrukken liet de tweede gefinishte Theo van den Berg zich voor het evenement helemaal in het nieuw steken, waardoor hij en navi Etienne Struijs nog meer één werden met de Informatique blauwe 350Z die na het debacle tijdens de Belgische TAC Rally. Ïk neem weer mijn petje af voor de prestatie van Kevin. Die jongen is zo snel, dat is echt knap. Ik vindt het geen probleem van zo'n talent te moeten verliezen," aldus de doorgewinterde rallypiloot.

Antoine Biesheuvel kwam weliswaar voor het eerste naar Helmond om er de ELE wedstrijd te rijden maar ervoer het debuut niet als een nadeel. "Ok, we begonnen met de verkeerde banden maar dat was snel opgelost," liet hij al snel weten. Toen vonden vrij snel de snelheid die we zaterdag ochtend goed wisten te trekken. We hebben wat benzine 'pickup' problemen gehad maar door het fantastische Vitron team konden we telkens netjes op tijd weer weg. Om de eerste plaats maakten we ons geen zorgen dat zou of Kevin of Theo worden. Wij streden met Dick Bloemendaal om plaats drie of vier maar toen Dick weg viel was plaats drie voor ons," aldus de enthousiaste Nieuwendijker. "We hebben erg veel geleerd deze wedstrijd en we hebben de auto beter leren kennen wat goed is voor de volgende wedstrijd, de Exotic Green rally over 5 weken."De als vierde geëindigde Erwin en Robin Klippel wilden dit keer niet de rol van underdog toegeschoven krijgen en dus besloot Erwin, de rijder van het koppel, vanaf pr oef 1 aansluiting te houden met de andere 350Z rijders. "Dit lukte wonderbaarlijk goed," liet de navigerende Robin nadien weten. "We zijn erg tevreden met de 20e plaats algemeen en 4e in de klasse," liet men tot slot unaniem weten.

Om niets aan het toeval over te laten hadden Dirk Garvelink en z'n navigator Anton van Limpt alle zaken van belang grondig voorbereid en getest waardoor alles perfect leek voor een sterke rally. Van Limpt: "Echter op weg naar de eerste proef dook er een elektronische storing op en schakelde de motor zich naar de noodloop. Na een noodreparatie konden we wel starten maar hebben de hele wedstrijden problemen gehouden die slecht deels haar potentie vrijgaf," legt hij uit. "Dan maar voor het spektakel gaan en hopen op finishen. Zo hebben we toch uit kunnen rijden maar daar is alles mee gezegd," aldus de teleurgestelde rijder.

Ook in Helmond kwam de inzet van de 350Z Challenge tot stand door medewerking van de sponsoren Eurol, Biesheuvel Autosport, Goodridge, BioMCN, Informatique, Cas Lamens, Proflex, GUTTS, Bas Koeten en XLR8.

De vierde wedstrijd in de Challenge van 2010 brengt de rijders en hun kompanen samen in het West Brabantse Etten Leur waar in het weekeinde van de 10e en de 11 juli de Exotic Green Rally verreden gaat worden.

Uitslag derde ronde 350Z Challenge: Paradigit ELE Rally


1. Kevin Abbring/Mark van de Brand in 1:52.59.3


2. Theo van den Berg/Etienne Struijs + 44.6


3. Antoine Biesheuvel/AStrid de Geus + 2:49.0


4. Erwin Klippel/Robin Klippen + 5.15.2


5. Dirk Garvelink/Anton van Limpt +6.63.2

DNF: Dick Bloemendaal/Hans Hengstman

Tussenstand rijders na de derde ronde 350Z Challenge 2010:


1. Antoine Biesheuvel 45 punten


2. Kevin Abbring 40 punten


3. Theo van den Berg 34 punten


4. Dirk Garvelink 26 punten


5. Erwin Klippel 24 punten

Rene Walraven 24 punten

7. Timo van der Marel 20 punten

8. Dick Bloemendaal 15 punten

Tussenstand navigatoren na de derde ronde 350Z Challenge 2010:


1. Etienne Struijs 34 punten


2. Astrid de Geus 28 punten


3. Anton van Limpt 26 punten


4. Robin Klippel 24 punten

Marieke Spoelstra 24 punten

Robin Klippel 24 punten


6. Paul Rabbering 20 punten

Dennis Goosens 20 punten

Mark van de Brand 20 punten

9. William de Graaf 17 punten

10. Arjan Wissink 15 punten




Ingezonden persbericht