Ingezonden persbericht


Huidige kampioenen verslagen in finales

Ghana en Kaapverdië winnen het WK

Op de laatste dag van het WK Amsterdam 2010 is zowel de huidige wereldkampioen bij de mannen als bij de vrouwen verslagen in de finale. Overdag kon men genieten van een lekker zonnetje die straalde op de wedstrijden van de 46 deelnemende landenteams. De finales werden gespeeld in de regen, maar dit mocht de pret niet drukken. Vele enthousiaste supporters konden langs het veld genieten van spannende voetbalwedstrijden van hoog niveau.

Naast het voetbal was op het WK Amsterdam dat dit jaar voor de tiende keer georganiseerd is nog veel meer te beleven. Zoals de spectaculaire opening op zaterdag, vele multiculturele hapjes, een kidshoek, een loterij en diverse optredens van leuke artiesten.

"zoveel mensen bij elkaar, een enorme happening. We wisten dat het dit jaar druk zou worden met het mooie weer, maar toch blijft het je verbazen. Donderdagochtend was het sportpark nog gewoon een sportpark, en moet je nu kijken, één groot feest geen vierkante meter onbenut" aldus de directeur van het WK Amsterdam, Vadym Zellner op zondagmiddag vlak voor de finales.

Ghana is de trotse winnaar bij het vrouwentoernooi. In de finale stonden zij tegen Kaapverdië, de huidige wereldkampioen. Het was een spannende wedstrijd waarin Kaapverdië alles uit de kast haalde om de titel te behouden. Ghana bleek toch sterker en sleepte na een 1-0 overwinning de titel wereldkampioen van Amsterdam 2010 binnen.

Bij de mannen werd Suriname, kampioen van 2009, met 3-1 van het veld geveegd door Kaapverdië. Ondanks de stromende regen zaten de tribunes bomvol, rijen dik langs de lijn. Kaapverdië werd uiteindelijk net als in 2001 de wereldkampioen van Amsterdam, en won daarmee zowel de eerste als de tiende editie van het WK Amsterdam 2010.