Gemeente Duiven


Verzilver je club gestart in gemeente Duiven

Duiven, 8 juni 2010

De cursus 'Verzilver je club' is op 3 juni jl. gestart in de gemeente Duiven. De cursus geeft sportverenigingen inzicht in de doelgroep senioren en de mogelijkheden bij de eigen vereniging. De cursus wordt in opdracht van de gemeente Duiven verzorgd door de Gelderse Sport Federatie.

De deelnemende verenigingen zijn Zwemvereniging Watervrienden, Bowlsvereniging De Hangmat, Volleybalvereniging Durevo, Atletiekvereniging De Liemers, Basketbalvereniging Pigeons, voetbalvereniging DVV en MHC De Westerduiven.

Werkwijze
De cursus is bedoeld om sportorganisaties inzicht te geven in de doelgroep senioren en de mogelijkheden voor de eigen organisatie. Tijdens de cursus wordt ingegaan op vragen als 'Wat beweegt een senior om zich bij een vereniging aan te sluiten?', 'Wie is de oudere sporter?' en 'Hoe bereik ik deze groep?'.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. De eerste drie bijeenkomsten hebben een tussenperiode van twee tot drie weken. Gedurende deze periode stellen de deelnemers een actieplan op voor hun vereniging. Met het actieplan kunnen de verenigingen direct praktisch aan de slag. De terugkombijeenkomst vindt plaats na twee tot drie maanden. Tijdens deze bijeenkomst presenteren de verenigingen hun actieplannen gericht op de doelgroep senioren.

Seniorvriendelijk
Uiteindelijk is de doelstelling van de cursus het seniorvriendelijk maken van de sportverenigingen. Hierbij kan ook gedacht worden aan de toename van het aantal lidmaatschappen van senioren bij sportverenigingen en meer senioren die vrijwilligerswerk verrichten binnen sportverenigingen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de cursus Verzilver je club voor de Gelderse sportverenigingen, kunt u contact opnemen met Miranda Wassink van de Gelderse Sport Federatie via 06- 208 377 28 of per e-mail miranda.wassink@gelderland-sport.nl. Op http://verzilverjeclub.sportalliantie.nl is meer informatie over het project te vinden.

De NSA (Nederlandse Sport Alliantie) is met steun van het ministerie van VWS het project 'Verzilver je club' gestart. De Gelderse Sport Federatie is hierin met de NSA een samenwerking aangegaan en voert de cursus Verzilver je club uit binnen diverse Gelderse gemeenten.