Ingezonden persbericht


Geachte redactie,
Hierbij een persbericht van V.S.E. Vehicle Systems Engineering B.V. te Veenendaal, voor onmiddellijke publicatie. De tekst van het persbericht vindt u hieronder. Het persbericht in pdf en de bijbehorende foto's zijn te downloaden middels deze link: http://www.v-s-e.nl/nieuws/persberichten.html?L=0 Met vriendelijke groet,

---

Veenendaal/Purmerend, 7 juni 2010

ETS stuursysteem op trailer met 'Superzuiger' van Cor Beets

Beets Zuig- & Blaastechniek B.V. nam kortgeleden een unieke zuigmachine in gebruik. De nieuwe zuigwagen is de krachtigste van Europa. De door het Duitse bedrijf RSP gebouwde machine is geplaatst op een trailerchassis van Bulthuis, die de trailer voorzag van ETS trailerbesturing van VSE.

De machine wordt ingezet bij allerlei uiteenlopende klussen: het snel, probleemloos en zonder kabel- en leidingschade blootleggen van water- en gasleidingen, reparatiewerkzaamheden, het verwijderen van vervuiling op materiaal of water (bijv. olie, slib en blauwalg), leegzuigen van spouwmuren en het realiseren van kelders onder bestaande huizen. Hierbij worden zand, grond, modder, puin en stenen tot een diameter van 25 cm door drie krachtige turbines in de 14 m3 metende voorraadbak gezogen. De turbines kunnen gezamenlijk voor maximaal 0,45 bar onderdruk en maar liefst 49.000 m3 luchtverplaatsing per uur zorgen. De turbines worden aangedreven door een stationaire V8 Mercedes-Benz motor van 660 pk.

Door de multifunctionele inzet van een dergelijke machine komt Beets met deze trailer op de meest uiteenlopende plaatsen: van hartje Amsterdam tot een weiland. Cor Beets: "Uit ervaring wist ik dat ik voor dit werk een gestuurde trailer nodig had. Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt aan de trailerbouwer en de keuze van het stuursysteem aan hen overgelaten." Voor optimale wendbaarheid zijn de twee achterste assen elektro-hydraulisch gestuurd. Om plaats te kunnen bieden aan de grote, zware machine was een zo laag en licht mogelijk chassis gewenst. Dit is gerealiseerd door fuseegestuurde assen toe te passen in plaats van assen met draaikransen. Verder is het eigen gewicht door de toepassing van het lichte ETS systeem laag gebleven.

Het ETS systeem van VSE werkt snelheidsafhankelijk. De trailer volgt in alle omstandigheden zeer nauwkeurig en compromisloos de trekker. Het stuursysteem is voorzien van de optionele draadloze afstandsbediening, waarmee de chauffeur de wielen van de trailer bij stilstand of bij lage snelheden in elke gewenste stand kan sturen. Na gebruik van deze afstandsbediening zijn geen speciale handelingen nodig om weer over te gaan op automatische besturing.

Beets: "De trailer stuurt echt geweldig. Het kost me geen enkele moeite waar dan ook te komen met deze combinatie, al is het midden in de stad. Als het écht moeilijk wordt pakken we de afstandsbediening en zetten we 'm op elke plek die we hebben willen. Ik ben er zeker van dat ik hiermee wendbaarder ben dan een 8x4 zuigwagen met twee gestuurde voorassen." Bijlagen:
Foto 1: De combinatie van Beets
Foto 2: De combinatie van Beets, achterzijde

Publicatie toegestaan, (aanpassingen) graag in overleg met VSE.