Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws ::

Geen tweedeling in flat Delflandpleinbuurt


08-06-2010 * Binnen een week nadat de SP vragen had gesteld over de ongelijke behandeling van huurders en eigenaren van de flat Masira in de Delflandpleinbuurt is de verantwoordelijke woningstichting De Key tot inkeer gekomen. Voortaan mogen ook de huurders gebruik maken van de gemeenschappelijke binnentuin, de fietsenberging en de parkeergarage. SP-raadslid Remine Alberts: "Ik ben blij voor de huurders dat De Key heeft begrepen dat deze maatregel zorgde voor tweedeling, maar ik vind het wel jammer dat daar eerst de krant voor moest worden benaderd." Remine Alberts
Vorige week werd duidelijk dat De Key in een woonblok aan de Loosduinenstraat met twee maten mat. De kopers van woningen in het blok kregen een sleutel van de binnentuin en van de fietsenberging. De huurders kregen die niet. Bovendien werden de huurders voor het verplicht in de garage parkeren van hun auto naar een volgend woonblok gestuurd. De kopers mochten gewoon onder het eigen blok parkeren. Alsof dit nog niet erg genoeg was moesten de huurders via de servicekosten wel gewoon betalen voor onder meer het tuinonderhoud.

Woningstichting De Key heeft in een persverklaring uitgelegd dat er voor de huurders nu ook parkeerplekken zijn en dat er een sleutel wordt gegeven voor de binnentuin. Alberts: "Het wachten is nu op een bewonersbrief, want gewoon met de bewoners communiceren vindt De Key, zoals het er nu op lijkt, moeilijker dan met de pers."