Gemeente Tilburg

Aanvragen Lintjesregen 2011

Veel mensen kennen wel iemand die een 'lintje' verdient. Want overal in Nederlandzetten mensen zich in voor de meest uiteenlopende zaken. Vaak zonder eigenbelangen in alle bescheidenheid.Mensen met bijzondere verdiensten voor de samenleving komen in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding.
Voorstellen
De meeste Koninklijke onderscheidingen worden toegekend ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van H.M. de Koningin. Dit wordt in de volksmond de 'Lintjesregen' genoemd. De uitreiking vindt dan plaats op de laatste werkdag voor Koninginnedag. Kandidaten voor een Koninklijke onderscheiding moeten daarvoor wel eerst worden aangemeld. Iemand moet een ander 'voorstellen'. Voor de 'Lintjesregen' van 2011 moet het voorstel vóór 15 juli 2010 bij de burgemeester ingediend zijn. Meer informatie
Wie meer informatie wil over de mogelijkheden om iemand voor een Koninklijke onderscheiding voor te stellen of over de wijze waarop dit kan worden gedaan, kan contact opnemen met de heer John Boeren of de heer Cees van Loon. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 013-542 8096 of 013-542 9015. Per email zijn zij te bereiken op onderscheidingen@tilburg.nl.
Ook staat alle informatie op de gemeentelijke website: www.tilburg.nl/onderscheidingen. Hier zijn ook aanvraagformulieren te downloaden.




Gemeente Tilburg