Tweede Kamer der Staten Generaal

8 juni 2010

Campagnetour ChristenUnie klimaatneutraal

De ChristenUnie gaat voor een duurzame economie. Daarom zal de partij de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) als gevolg van haar campagnetour compenseren via Climate Stewards. De campagnebus is het hele land door getoerd, vergezeld van enkele personenauto's. Al met al is naar schatting zo'n 27.000 km afgelegd, wat staat voor een uitstoot van 4750 kg aan CO2-emissie.

Climate Stewards is een christelijke organisatie die investeert in het planten van bomen en andere duurzame projecten, waardoor CO2 wordt gecompenseerd, onder andere in Ghana. Daarnaast draagt het bij aan de biodiversiteit en de lokale gemeenschap. Een vermindering van CO2-uitstoot is nodig omdat een teveel aan broeikasgassen bijdraagt aan een wereldwijde opwarming en drastische klimaat­veranderingen met ernstige gevolgen voor mens en natuur.

Door het reduceren van de uitstoot van haar verkiezingscampagne wil de Christenunie verantwoordelijkheid nemen voor haar uitstoot en bijdragen aan het behoud van biodiversiteit. Een volgende stap wordt het compenseren van alle door de partij verreden autokilometers.

////////////