Persbericht

Adobe presenteert Photoshop Lightroom 3
Nieuwste workflow-oplossing biedt fotografen betere kwaliteit, prestaties en flexibiliteit

Amsterdam, 8 juni 2010 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) presenteert Adobe® Photoshop® Lightroom® 3. De software is direct beschikbaar voor Windows en Macintosh. Lightroom is een essentiële workflow-oplossing voor digitale fotografie die fotografen helpt om al hun foto's vanuit één applicatie te importeren, te beheren, aan te passen en te presenteren. De finale versie van Lightroom 3 biedt een volledig vernieuwde performance-architectuur die beter omgaat met de steeds groter wordende beeldbibliotheken en is voorzien van een gereviseerde RAW-processor met ruisonderdrukking en tools voor het verscherpen van foto's. Lightroom 3 ondersteunt 64-bit en bevat nieuwe features die workflows verbeteren en het mogelijk maken om afbeeldingen op creatieve manieren te delen, waaronder ondersteuning voor DSLR-videobestanden en tethered shooting op een aantal specifieke camera's.

"De publieke Bèta van Lightroom 3 werd in oktober 2009 uitgegeven en is sinds die tijd 600.000 keer gedownload. Dit heeft een grote hoeveelheid feedback opgeleverd van een toegewijde community, bestaande uit professionele en semi-professionele fotografen", zegt Kevin Connor, vice president of product management for Professional Digital Imaging bij Adobe. "De open dialoog die wij voeren met onze klanten stelt ons in staat om Lightroom continu te verbeteren. Op die manier bieden wij hen de beste tools om afbeeldingen van de hoogste kwaliteit te produceren. Wij zijn blij om te zien dat zoveel mensen vol verwachting wachten op de finale versie waarmee zij het voordeel uit alle nieuwe features kunnen halen waar zij zelf aan hebben mee ontwikkeld."

Publiek Bèta-proces optimaliseert nieuwe features Lightroom 3 Lightroom 3 is vanuit de kern helemaal opnieuw opgebouwd om zo extra snel en reactief te zijn en voegt de kracht door in de gehele applicatie om fotografen een soepele ervaring te bieden. Afbeeldingen laden bijna onmiddellijk en de importeerervaring is intuïtiever. De toegevoegde previews en standaard selecties geven gebruikers snelle toegang om afbeeldingen te sorteren en te vinden. Met Lightroom 3 kunnen gebruikers DSLR-videobestanden importeren en beheren en profiteren van tethered shooting voor selecte Nikon- en Canon-camera's. Hierdoor worden de steeds veranderende workflows van fotografen verder gestroomlijnd.

De luminantie en kleur ruisonderdrukkingsfuncties bieden fotografen de mogelijkheid om een betere foto te produceren uit beelden met een hoge ISO-waarde of uit onderbelichte foto's maar met behoud van details. De populaire automatische lenscorrectie-tool kan het behaalde resultaat met elke willekeurige lens verbeteren. Dit komt door de toevoeging van profielen die onbedoelde geometrische vervormingen, chromatische abberatie en lens vignette-effecten tegengaan die veel lenzen aan de afbeelding toevoegen. Tevens kunnen Lightroom-gebruikers nu de straighten-tool inzetten om verticale en horizontale perspectieven te optimaliseren. Ook kunnen zij gebruik maken van additionele presets om meerdere fotografische aanpassingsstijlen in te zetten. Daarnaast kunnen zij werken met drie nieuwe Vignette-stijlen en een Grain-effect om afbeeldingen een meer natuurlijke uitstraling te geven.

Lightroom 3 breidt presentatiemogelijkheden uit
In de nieuwste versie zijn de presentatie-opties ook vernieuwd. Zo bevat Lightroom 3 nieuwe mogelijkheden om collecties online te delen en kunnen Flickr®-gebruikers hun accounts in één muisklik synchroniseren naar Lightroom. Integratie met additionele online uitwisselingssites kan worden toegevoegd met externe plug-ins. Aanpasbare print lay-outs verbeteren de manier waarop fotografen hun afbeeldingen presenteren. De nieuwe watermerkfuncties waarmee tekst, grootte, locatie en stijl kunnen worden aangepast, bieden professionele en amateurfotografen meer flexibiliteit om foto's te voorzien van hun eigen watermerk. Tot slot biedt Lightroom 3 de mogelijkheid om bewerkte diashows te exporteren als videobestanden, inclusief de toevoeging van geluid en tekst.

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe Photoshop Lightroom 3 voor Macintosh en Windows-platforms is verkrijgbaar via de Adobe Store en via Adobe-geautoriseerde resellers. De verwachte verkoopprijs voor Lightroom 3 is 299 euro voor nieuwe gebruikers. Een upgrade voor gekwalificeerde en geregistreerde Lightoom-gebruikers bedraagt 99 euro. Aanbevolen systeemeisen zijn Macintosh OS X v 10.5, 10.6 met Intel®-gebaseerde processor of Microsoft® Windows® 7, Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate of Enterprise of Windows XP met Service Pack 3, Intel® Pentium® 4 processor, 2 GB RAM en een 1.024x768-resolutie scherm. Aanvullende informatie over product-features, upgrade-voorwaarden, prijzen en taalversies is te vinden op www.adobe.com/nl/products/photoshoplightroom . Gebruikers kunnen zich ook aansluiten bij de Lightroom-community op Facebook (www.facebook.com/lightroom ) of op Twitter: www.twitter.com/lightroom of www.twitter.com/adobesystemsNL .

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl of www.adobe.com .

Een PDF van dit persbericht vindt u hier: http://press.adobe.com/cgi-bin/pr.cgi?show=content;rel_id=660

Voor verdere informatie kunt u kijken op: http://lewiswire.com/nl/lewiswire/Adobe-Systems/Adobe-presenteert-Photoshop-Lightroom-3/n/8105

Altijd als eerste de laatste persberichten van Adobe Systems Benelux via deze RSS-feed: feed://www.lewiswire.com/nl/rss.php?client=385

Kijk ook op de Adobe-Twitter: http://www.twitter.com/adobesystemsnl

###