Ingezonden persbericht


Persbericht

Officiële opening hoofdkantoor Reggefiber te Rijssen

Glasvezelexploitant klaar voor verdere groei

Rijssen, 8 juni 2010 - Vandaag is officieel het nieuwe hoofdkantoor van Reggefiber in Rijssen geopend. De combinatie van veel glas en de halfronde vorm heeft geresulteerd in een uniek en markant gebouw.

Reggefiber, bouwer, beheerder en exploitant van glasvezelnetwerken tot in de woning, is een samenwerkingsverband tussen investeringsmaatschappij Reggeborgh en telecombedrijf KPN. De organisatie verzorgt de aanleg en exploitatie van een grootschalig en open, dus voor iedere dienstenaanbieder toegankelijk glasvezelnetwerk in Nederland. Reggefiber is inmiddels actief in meer dan veertig plaatsen in Nederland.

Consumenten zijn in de afgelopen jaren steeds meer bandbreedte gaan gebruiken. De traditionele netwerken hebben moeite om aan deze stijgende vraag te voldoen. In de nabije toekomst zullen deze netwerken hun grenzen bereikt hebben. Glasvezel biedt een antwoord op deze sterk groeiende vraag naar bandbreedte. Zo werd op het glasvezelnetwerk van Zeewolde onlangs de snelste internetverbinding in Nederland voor consumenten geïntroduceerd: 200 Megabit per seconde (Mb/s) voor down- èn uploaden. Al jaren neemt de behoefte naar bandbreedte exponentieel toe. Voor nu en in de toekomst is het glasvezelnetwerk geschikt om aan deze behoefte te blijven voldoen. Bandbreedtes kunnen op glasvezel eenvoudig naar 1 Gigabit per seconde (Gb/s) of meer worden verhoogd en dit geldt voor zowel down- als uploadsnelheid.

"De behoefte aan meer bandbreedte neemt toe door het toenemende gebruik van communicatie, informatie- en entertainmentdiensten door consumenten. Op dit moment zijn het video-diensten als interactieve televisie en YouTube die steeds hogere eisen stellen aan de netwerken", aldus Jan Davids, directeur Corporate en Business Development. "Maar ook diensten op het gebied van zorg, educatie en telewerken vereisen een kwalitatief hoogwaardige verbinding naar de woning. Een glasvezelnetwerk tot in de woning is superieur aan alle bestaande netwerken en is hier uitstekend voor geschikt. Ook voor online gaming en andere online applicaties biedt glasvezel de beste 'performance'. Glasvezel is het toekomstvaste netwerk bij uitstek."

"Met de opening van dit prachtige nieuwe kantoor is ook Reggefiber klaar voor de toekomst", zegt Bert Nijboer, Algemeen Directeur van Reggefiber. "In de afgelopen jaren hebben wij een sterke groei doorgemaakt. Op dit moment beschikken al ruim een half miljoen Nederlandse huishoudens over glasvezel tot in hun woning. Reggefiber wil uiteraard veel meer huishoudens in Nederland toegang bieden tot het snelste breedbandnetwerk van de wereld. Dit nieuwe kantoor sluit perfect aan op deze ambitieuze doelstelling."


---

Over Reggefiber
Reggefiber houdt zich bezig met de aanleg en exploitatie van glasvezelnetwerken in Nederland. Door de specifieke aanpak van projecten, waarbij een lokale benadering en service centraal staan, zijn goede successen behaald. Mede daardoor bieden diverse serviceproviders via een open netwerk hun diensten aan consumenten en bedrijven aan. Reggefiber heeft de ambitie om glasvezel naar alle woningen in Nederland aan te leggen.