Ingezonden persbericht


Na de iPhone nu ook de iPad en de Blackberry
EUROSPORT LANCEERT MOBIELE APPLICATIES

Na de succesvolle introductie van haar gratis iPhone-applicatie, in de zomer van 2009, lanceerde Eurosport - onderdeel van Europa's grootste sport- en entertainmentplatform, de Eurosport Groep - afgelopen week ook de gratis applicaties voor de iPad en de Blackberry.

De iPad-applicatie is gratis te downloaden in 9 verschillende talen* en is daarnaast beschikbaar in een internationale versie. De mobiele tool wordt gevoed door eurosport.com, het grootste online sportplatform van Europa en werd in het eerste weekend na haar introductie maar liefst 20.000 keer gedownload. De applicatie was daarmee direct de populairste sport-applicatie van Europa.

Ook de gratis Blackberry-applicatie is verkrijgbaar in 9 verschillende talen* en in een internationale variant en is direct vanaf de Blackberry te downloaden via een speciale Eurosport-link (http://m.eurosport.com/blackberry). Net als de iPad-applicatie, brengt ook de Blackberry-tool (onder meer) het laatste nieuws, programmeringen, statistieken en standen.

Zowel op de iPad- als op de Blackberry-applicatie zullen de grootste sportevenementen worden gecoverd, zoals het WK voetbal in Zuid-Afrika, de Tour de France en de US Open (tennis). Bij de introductie van de iPhone-app, vorig jaar, bleek de vraag naar mobiele sportcontent al ongekend groot: de toepassing werd in nog geen jaar tijd al meer dan 2,3 miljoen keer gedownload en staat daarmee in de Europese top 10 van meest gedownloade applicaties.

"De recente lanceringen tekenen Eurosport's dynamische mobiele strategie", aldus Laurent-Eric Le Lay, chairman en ceo van de Eurosport Groep. "Deze mobiele applicaties stellen ons in staat ons unieke aanbod niet alleen on-air en online, maar ook onderweg beschikbaar te stellen. Voor sportliefhebbers zijn we op deze manier altijd en overal te raadplegen. De cijfers spreken voor zich. dat wordt zéér gewaardeerd."

Eurosport verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar de Eurosport Player-applicatie voor de iPad te kunnen introduceren. Met deze applicatie kijken sportliefhebbers online, op hun iPad, live naar (onder meer) de uitzendingen van Eurosport, Eurosport 2 en Eurosportnews. Meer informatie over de Eurosport Player is te vinden op http://www.eurosportplayer.com.


* Engels, Spaans, Duits, Italiaans, Frans, Zweeds, Pools, Russisch en Chinees

De Eurosport Groep is het grootste sport- en entertainmentplatform van Europa. Eurosport, de nummer 1 pan-Europese TV-zender, wordt in 20 talen uitgezonden, bereikt 120,1 miljoen huishoudens en 240 miljoen kijkers in 59 landen. Eurosport HD is de high definition simultaanzender van Eurosport en bereikt 7,5 miljoen huishoudens. Eurosport 2, 'the new generation sports channel', bereikt 43,5 miljoen huishoudens in 14 talen en 46 landen. Eurosportnews is Eurosports sportnieuwszender, wordt wereldwijd uitgezonden en bereikt 6,5 miljoen huishoudens. Eurosport Asia/Pacific bereikt 14 landen in die regio. Eurosport Events richt zich op organisatie, management en promotie van grote internationale sportevenementen. Eurosport's online sportplatform is Europa's meest bezochte online sportbestemming met bijna 8 miljoen unieke bezoekers per maand. Eurosport Mobile biedt live streaming en mobiele websites en - applicaties in 9 talen, voor sportnieuws en de laatste uitslagen. Met de Eurosport Pla yer kijkt men online naar Eurosport, Eurosport 2, Eurosportnews en evenementen die níet op TV te zien zijn. Ga voor veel meer informatie over de Eurosport Groep naar eurosportcorporate.com.

-----------------------
8 juni 2010




Ingezonden persbericht